Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G15: Eszközhasználat annak ellenőrzéséhez, hogy a tartalom nem sértse meg az általános villanás és vörös villanás küszöbértéket

Alkalmazhatóság

Bármelyik technológiára vonatkozik

Jelen technika vonatkozik a:

Leírás

Az általános és vörös villanás küszöbértékének ellenőrzése abból a célból történik, hogy lehetővé tegye a fényérzékenységből eredő rohamokkal küzdő emberek számára a weboldalak megtekintését, anélkül, hogy rohamot kiváltó tartalommal kerülnének szembe. Figyelmeztetéseket lehet biztosítani, de előfordulhat, hogy az emberek nem veszik észre őket, valamint lehet, hogy a gyerekek nem tudják elolvasni vagy megérteni ezeket a figyelmeztetéseket. Ezzel a technikával mindenféle anyag ellenőrizhető, és amennyiben az anyag megsérti a villanás vagy vörös villanás küszöbértékeket, akkor, vagy nem kerül a weboldalra, vagy oly módon kerül módosításra, hogy ne sértse meg a küszöbértékeket.

Megjegyzés 1: Létezik néhány egyszerű ellenőrzés, melyet le lehet futtatni a különösen egyszerű villanástípusokhoz. Például:

Megjegyzés 2: Minden más típus esetében egy eszköz szükséges ahhoz, hogy az összes tényezőt figyelembe vegyék és folyamatos idő-alapon alkalmazzák a videóhoz.

Példák

Források

A források csak információs célokat szolgálnak, és csak angolul elérhető1ek.

Ellenőrzések

Folyamat

Ellenőrizze, hogy a tartalom nem sérti meg az általános villanás és/vagy vörös villanás küszöbértéket

  1. használjon eszközt, amely megállapítja, hogy az általános és a vörös villanás küszöbértékét nem lépték túl

Várható eredmények
  • #1 ellenőrzés teljesül.


Teljesítési feltételek: