Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G14: Biztosítani, hogy a színkülönbségek által közvetített információ a szövegben szintén elérhető

Alkalmazhatóság

Minden színt és szöveget támogató technológia.

Jelen technika vonatkozik a(z):

Leírás

Jelent technika célja biztosítani, hogy amikor olyan színkülönbségeket használnak az információ közvetítéséhez, mint a kötelező űrlapmezők, a színkülönbségek által közvetített információ a szövegben is egyértelműen közvetítésre kerül.

Példák

Példa 1: Színkódolt konferencia program

Egy technológiai konferencia ülései három szekcióban kerülnek megrendezésre. Az 1. szekcióhoz tartozó üléseket kék háttérrel, míg a 2. szekcióhoz tartozó üléseket sárga háttérrel jelenítik meg. A 3. szekcióhoz tartozó ülések zöld háttérrel kerülnek megjelenítésre. Minden ülésszak után egy kód azonosítja az adott szekciót a szövegben: T1 az 1. szekciót, T2 a 2. szekciót és T3 a 3. szekciót jelenti.

Példa 2: Színkódolt ütemterv ikonokkal

Egy technológiai konferencia ülései három szekcióban kerülnek megrendezésre. Minden ülés neve mellett egy színes ikon jelzi, hogy melyik szekcióhoz tartozik: a kék ikon jelzi az 1. szekciót, a sárga ikon jelzi a 2. szekciót, és a zöld ikon jelzi a 3. szekciót. Minden egyes ikonhoz kapcsolódik egy megfelelő szöveges változat „1. szekció”, „2.szekció”, vagy „3.szekció".

Példa 3: Űrlap kötelező mezőkkel

Egy űrlap számos kötelező mezőt tartalmaz. A kötelező mezőkhöz tartozó címkék vörös színben jelennek meg. Továbbá minden címke végén található egy csillag(*) karakter. Az űrlap kitöltésére vonatkozó utasítások jelzik, hogy „az összes kötelező mező vörös színű és csillaggal(*) jelölt”, amit egy példa is követ.

Megjegyzés: A csillagokat nem tudja minden képernyőolvasó értelmezni (az összes olvasási módban), és nehézséget jelenthetnek a csökkent látóképességűek számára, mert az alapértelmezett szövegnél kisebb méretben jelennek meg. A fejlesztők számára fontos, hogy szerepeljen egy szöveg, mely jelzi, hogy csillagot használtak, és adott esetben növeljék a megjelenített csillag méretét.

Példa 4: Űrlap, zöld színű "elküldés" gombbal

Egy online hiteligénylő arról tájékoztat, hogy a zöld gomb a folyamat folytatását, míg a vörös gomb a folyamat törlését jelenti. Az űrlap egy "Lépj tovább" szövegezésű zöld gombot tartalmaz. A utasítás szerint "Az elküldéshez, nyomja meg a "Lépj tovább" gombot, és folytassa a következő lépéssel."

Források

Nincsenek elérhető források..

Ellenőrzések

Folyamat

Minden elemhez, ahol a színkülönbséget az információ közvetítéséhez használják:

  1. Ellenőrizze, hogy a közvetített információ a szövegben szintén elérhető, és a szöveg nem feltételes tartalom.

Várható eredmények
  • A #1 ellenőrzés teljesül.


Teljesítési feltételek: