Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G13: Leírás arról, hogy mi lesz az eredménye az olyan űrlapvezérlő megváltoztatásának, amely kontextus-váltást okoz, még mielőtt a váltás megtörténne

Alkalmazhatóság

Minden technológiára vonatkozik.

Jelen technika vonatkozik a:

Leírás

Jelen technika célja, hogy információt biztosítson a felhasználók számára arról, hogy mi fog történni abban az esetben, amikor egy űrlapvezérlő megváltoztatása kontextus-váltást eredményez. Mivel egy űrlapvezérlő értékének megváltoztatása nem feltétlenül eredményezi a kontextus-váltást, fontos, hogy a szerkesztők utasításokat biztosítsanak, melyek előre tájékoztatják a felhasználókat a működésről. Ahol lehetséges, jó ötlet algoritmikusan összekapcsolni az útmutatásokat, leírva a változást magával az űrlapvezérlővel.

Az alábbiakban szerepel néhány példa arra, hogy különböző helyzetekben milyen módon ehet az utasításokat rendelkezésre bocsájtani.

  • Olyan olvasási sorrendben biztosítani az utasításokat a weboldalon, amely megelőzi azt a felhasználói felületelemet, amely a kontextu-váltást eredményezi a beállítás megváltoztatásával.

  • Több lépéses folyamathoz, ahol a felhasználóknak bizonyos lépéseket kell végrehajtaniuk annak érdekében, hogy elérjék azt a felhasználói felületelemet, ahol a beállítások megváltoztatása kontextus-váltást jelent, az utasítást a folyamat részeként kell biztosítani az előtt a lépés előtt, ahol a kontextus-váltás bekövetkezik.

  • Olyan belső hálózat esetében, ahol felhasználói képzés szükséges az olyan webalkalmazás használata előtt, ahol a felhasználói felület elemek a beállítás megváltoztatása esetén a kontextus-váltást okozzák, az instrukciókat a képzés részeként biztosítják.

Példák

Források

A források csak információs célokat szolgálnak, és csak angolul elérhető1ek.

Ellenőrzések

Folyamat
  • Találja meg azt a tartalmat, ahol az űrlapvezérlő beállításának megváltoztatása kontextus-váltást eredményez.

  • Ellenőrizze, hogy a magyarázat a vezérlő megváltozásának következményéről előbb érhető el, mint a vezérlők aktiválása.

Várható eredmények
  • A #2 ellenőrzés teljesül.


Teljesítési feltételek: