Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

F15: A 4.1.2 teljesítési feltételhez tartozó hiba, amelyet az akadálymentesítési API-t egyáltalán nem, vagy nem megfelelően használó egyedi vezérlők beiktatása okoz

Alkalmazás

Minden akadálymentesítési API-t használó technológia esetében.

Ez a hiba az alábbiakra vonatkozik:

Leírás

Az akadálymentesítést támogató technológia szabvány vezérlői általában olyan módon kerülnek programozásra, hogy támogassák az akadálymentesítési API-t. Abban az esetben, ha egyedi vezérlők kerülnek beillesztésre, akkor az a programozótól függ, hogy ő megfelelteti-e őket az akadálymentesítési API-nak. Amennyiben ezt elmulasztja, akkor a segítő technológia nem lesz képes értelmezni a vezérlőt, annak működését, vagy egyáltalán nem is érzékeli a jelenlétét.

Példák

1. hiba példa

Egy zenelejátszó a hangjegyekhez hasonló egyedi vezérlőkkel került megtervezésre. A programozó nem feleltette meg az új vezérlőket az akadálymentesítési API-nak. Következésképpen a segítő technológiák nem lesznek képesek azonosítani vagy működtetni a vezérlőket.

Források

A források csak információs célokat szolgálnak, és csak angolul elérhetőek.

(jelenleg nincsenek)

Ellenőrzések

Folyamat
  1. Az akadálymentesítési ellenőrző (vagy, ha ilyen nem áll rendelkezésre a kód vagy az adott segítő technológia) segítségével ellenőrizze a vezérlőket, hogy támogatják-e az akadálymentesítési API-t.

Elvárható eredmények
  • Amennyiben a 1. pont hamis, akkor a hiba bekövetkezik és a tartalom nem felel meg a teljesítési feltétel követelményeinek.