Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

F31: A 3.2.4 teljesítési feltételhez tartozó hiba, amelyet a honlap különböző oldalain szereplő ugyanazon funkciókhoz alkalmazott két eltérő címke okoz

Alkalmazás

Minden technológia.

Ez a hiba az alábbiakra vonatkozik:

Leírás

A különböző lapokon szereplő azonos funkciójú elemek sokkal könnyebben felismerhetők, ha ezek következetesen kerülnek címkézésre. A nem következetes címkézés megzavarhatja a felhasználókat.

Megjegyzés: A "következetesen" alkalmazott szövegalternatívák nem minden esetben "azonosak". Például a weboldal alján szerepelhet egy grafikus megjelenítésű nyíl, amely a következő lapra mutat. Az ehhez tartozó szövegalternatíva: "Tovább a 4. oldalra." Természetesen a következő weboldalon nem lehet ugyanezt a szövegalternatívát megismételni, hanem azon a "Tovább az 5. oldalra." szöveg áll. Annak ellenére, hogy ezek a szövegalternatívák nem azonosak, következetesnek számítanak és ezért nem jelentenek hibát a teljesítési feltétel szempontjából.

Példák

1. hiba példa

Az ugyanazon funkciójú elemek következetlen címkézésének egyik legalapvetőbb példája a kereső funkciójú gombok címkézése, amelyek az egyik lapon a "keresés", míg a másikon a "találd meg" címkét kaphatják.

2. hiba példa:

Egy online kiadványszerkesztő eszköz egyik oldalán a "Lap mentése", míg a másikon a "Mentés" címke szerepel ugyanazon funkciójú gombok jelzésére.

Források

Ehhez a technikához jelenleg nincsenek elérhető források.

(jelenleg nincsenek)

Ellenőrzések

Folyamat
  1. Keresse meg a weblap több oldalán szereplő megegyező funkciójú elemeket.

  2. A fenti elemek esetében ellenőrizze a következetes elnevezést.

Elvárható eredmények

Amennyiben a 2. pont hamis, akkor a hiba bekövetkezik és a tartalom nem felel meg a teljesítési feltétel követelményeinek.