Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

F10: A 2.1.2 teljesítési feltételhez és a 5. megfelelőségi követelményhez tartozó hiba, amelyet a felhasználót egy formátum típus használatára kényszerítő többszörös tartalom formátumok bizonyos kombinációja okoz

Alkalmazás

Azokra a helyzetekre igaz, amikor a felhasználó billentyűzet segítségével fér hozzá a tartalomhoz, de a billentyűzettel már nem tudja elhagyni azt.

Ez a hiba az alábbiakra vonatkozik:

Leírás

A többféle formátumot tartalmazó tartalmak megfelelő megjelenítéséhez általában több felhasználói programra vagy beépülő alkalmazásra van szükség. Az XHTML-t, SVG-t, SMIL-t, vagy XForm-ot tartalmazó lapok megfelelő működésének biztosításához például a böngészőnek legalább három beépülő alkalmazásra van szüksége. Bizonyos beépülő alkalmazásoknál beragadhat a billentyűzet fókusza, amely megakadályozza azt, hogy a felhasználó más tartalomhoz navigáljon.

Példák

Források

Ehhez a technikához nincsenek elérhető források.

Ellenőrzések

Folyamat
  1. A billentyűzet segítségével navigáljon keresztül a tartalmon.

  2. Ellenőrizze, hogy a billentyűzet fókusza nem kerül-e "csapdába" és a felhasználói program, illetve az operációs rendszer újraindítása nélkül el tudja-e mozdítani a beépülő tartalomról.

Elvárható eredmények
  • Abban az esetben, ha a billentyűzet fókusza "csapdába" kerül, akkor a hiba bekövetkezik és a tartalom nem felel meg a teljesítési feltétel, illetve az 5. megfelelőségi követelmény előírásainak.