Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G19: Biztosítani, hogy a tartalomban nincs olyan alkotóelem, amely bármely 1 másodperc időtartam alatt háromnál több alkalommal villan fel

Alkalmazhatóság

Bármelyik technológiára vonatkozik

Jelen technika vonatkozik a:

Leírás

Jelen technika célja elkerülni az olyan mértékű villogást, amelyről tudott, hogy rohamot okoz, amennyiben a villanások elég fényesek és nagy méretűek. Mivel néhány felhasználó képernyőnagyítót használ, ez a technika 1 másodperc alatt kevesebb, mint háromszori villanásra korlátozza a bármilyen méretű tartalom villogását.

Megjegyzés 1: Jelen technika szigorúbb, mint a teljesítési feltétel 1-es szintje, viszont könnyebb ellenőrizni és használható a teljesítési feltétel 1-es szintjének megvalósításához, mivel itt az összes egy másodperc alatt 3.5 vagy annál több villanás a hiba-küszöbérték felett van. A legtöbb tartalom egyáltalán nem villog, és a ritka esetektől eltekintve, még a villogó tartalom sem villog ilyen gyorsan. Ezért annak érdekében, hogy elkerüljük a teljesítési feltételben meghatározott, sokkal összetettebb ellenőrzést, alkalmazni lehet ezt a technikát annak biztosításához, hogy a tartalom egyszer, kétszer vagy maximum három alkalommal villanjon fel 1 másodperc alatt.

Megjegyzés 2: Figyelembe véve a 3.5-ös villanást, amennyiben hét átmenet létezik sötétből világosba, vagy világosból sötét, a 3.5-ös villanás lesz az, amelyik több, mint a megengedett három villanás (hat átmenet).

Példák a 3.5-ös villanásra vagy a hét átmenetre:

  • SÖTÉTTEL KEZDŐDIK—VILÁGOS—SÖTÉT—VILÁGOS—SÖTÉT—VILÁGOS—SÖTÉT—VILÁGOS, vagy

  • VILÁGOSSAL KEZDŐDIK—SÖTÉT-VILÁGOS-SÖTÉT-VILÁGOS-SÖTÉT-VILÁGOS-SÖTÉT.

Példák

Források

A források csak információs célokat szolgálnak, és csak angolul elérhető1ek.

Ellenőrzések

Folyamat
  1. Ellenőrizze, hogy 1 másodperces időtartam alatt nincs több, mint három villanás.

  2. Amennyiben több mint három villanás van, ellenőrizze, hogy a világos/sötét állapot az 1 másodperces időtartam végén megegyezik azzal, ami a kezdéskor volt.

Várható eredmények
  • Az 1-es és 2-es lépésék egyaránt teljesülnek.


Teljesítési feltételek: