Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G9: Feliratok létrehozása az élő szinkronizált médiához

Alkalmazhatóság

Minden olyan technológiára vonatkozik, amely audiovizuális információt jelenít meg.

Jelen technika vonatkozik a(z):

Leírás

Jelen technika célja, hogy lehetővé tegye a hozzáférést a siket felhasználók számára a valós idejű szinkronizált médiaközvetítésekhez. Ebben az esetben azonban okkal nehezebb a pontos, valós idejű feliratok létrehozása, mert kevés idő áll rendelkezésre a hibák javításához, a másodszori meghallgatáshoz, vagy mások megkérdezéséhez a szavak pontos visszaadásával kapcsolatban. Szintén nehezebb a gyorsan áramló információ egyszerűsítése vagy részletezése.

Léteznek a gyorsírást és gyors gépelési technológiákat használó valós idejű szövegbegépelési technikák. A beszédből szöveg visszamondását (ahol valaki meghallgatja a beszédet, majd gondosan visszamondja egy beszédet felismerő számítógépnek) napjainkban telefonos üzenetközvetítő szolgáltatásokhoz használják, és a jövőben a feliratozáshoz lehet majd alkalmazni. Végső soron lehetséges lesz a beszéd szöveggé alakításának javítása.

Példák

Források

A források csak információs célokat szolgálnak, és csak angolul elérhető1ek.

Ellenőrzések

Folyamat
  1. Ellenőrizze, hogy létezik folyamat és irányelv (policy) annak biztosításához, hogy a feliratok valós időben kerüljenek közvetítésre.

Várható eredmények
  • #1 ellenőrzés teljesül.


Teljesítési feltételek: