Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G85: Szöveges leírás biztosítása, amikor a felhasználói bevitel kívül esik a szükséges formátumon vagy értékeken

Alkalmazhatóság

Olyan tartalom, amely a formátumra, értékre és/vagy beviteltípusra vonatkozó korlátozásokkal fogadja el a felhasználói adatbevitelt.

Jelen technika vonatkozik a(z):

Leírás

Jelen technika célja segítséget biztosítani a beviteli hibák javításához, olyan esetekben, ahol a felhasználó által nyújtott információ nem elfogadott. Amikor a felhasználók ellenőrzött adatbevitelt végeznek és beviteli hiba fordul elő, szövegben biztosított az információ a beviteli hiba jellegéről és helyéről ahhoz, hogy a felhasználók képesek legyenek beazonosítani a problémát. Az egyik megközelítés a kliensoldali ellenőrzés alkalmazása és egy olyan figyelmeztető párbeszédablak biztosítása, amely azonnal jelzi a hibát, amint a felhasználók érvénytelen adatot visznek be egy mezőbe. Egy másik megközelítés szerveroldali ellenőrzés alkalmazása esetén, az űrlap ismételt megjelenítése az előzőleg bevitt bármilyen adattal együtt) és egy szöveges leírás biztosítása az oldal tetején, amely jelzi azt a tényt, hogy hiba történt, leírja a probléma jellegét és módszereket biztosít a problémás mező(k) beazonosításához.

Mindamellett, hogy szöveges leírás biztosított, az alábbi tevékenységek közül az egyiket el kell végezni a felhasználó segítése érdekében:

  • Biztosítson a mezőnek megfelelő adatbeviteli példákat,

  • Írja le a mezőnek megfelelő adatbevitelt,

  • Mutasson olyan helyes adatbeviteli értékeket, melyek hasonlóak a felhasználói adatbevitelhez, valamint utasításokat a felhasználó számára arról, hogy hogyan kell a helyes értéket bevinni.

Példák

Ellenőrzések

Folyamat
  1. Töltsön ki egy űrlapot. Szándékosan adjon meg olyan felhasználói bevitelt, amely kívül esik a szükséges formátumon vagy értékeken

  2. Ellenőrizze, hogy biztosításra kerül egy szöveges leírás, amely meghatározza a hibás mezőt és információt biztosít az érvénytelen bevitel jellegéről és annak javítási módjáról.

Várható eredmények
  • A #2 teljesül


Teljesítési feltételek: