Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G84: Szöveges leírás biztosítása, amikor a felhasználó olyan információt nyújt, amely nem szerepel az engedélyezett értékek listájában

Alkalmazhatóság

Olyan tartalom, amely a felhasználói beviteleket ott gyűjti össze, ahol korlátozott értékek halmazának bevitele kötelező.

Jelen technika vonatkozik a(z):

Leírás

Amikor a felhasználók ellenőrzött bevitelt végeznek és hibák merülnek fel, a hibák jellegének leírása olyan módon szükséges, hogy ahhoz a felhasználók hozzá tudjanak férni. Az egyik megközelítés szerint egy figyelmeztető párbeszédablak megjelenítése szükséges, amely megmutatja a hibákkal rendelkező mezőket, amikor a felhasználó megpróbálja az űrlapot elküldeni. Egy másik megközelítés, amennyiben a szerver végzi el az ellenőrzést, az űrlap visszaküldése (a felhasználó adatait tartalmazó mezőkkel együtt), és egy olyan szöveges leírás az oldal tetején, amely jelzi az ellenőrzési probléma tényét, leírja a probléma jellegét, és módszert biztosít a problémás mező(k) könnyű megtalálására. A teljesítési feltétel „szöveg”-es részében kiemelésre kerül, hogy nem elegendő a mezőben található hibát a címkéjére helyezett csillagocskával, vagy a címke vörösre változásával jelezni. Biztosítani kell a probléma szöveges leírását is.

A szöveges leírásnak jeleznie kell azt a tényt, amikor a bevitelnek az engedélyezett értékek közül kell kikerülnie. Amennyiben lehetséges, tartalmaznia kell az értékek listáját, vagy azt az engedélyezett értéket kell megjelölnie, amely a leginkább közel áll a bevitt értékhez.

Példák

Ellenőrzések

Folyamat
  1. Adjon meg érvénytelen adatot egy űrlapmezőben.

  2. Ellenőrizze, hogy a problémáról szöveges információ biztosított.

Várható eredmények
  • A #2 teljesül.


Teljesítési feltételek: