Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G71: Súgó-hivatkozás biztosítása minden weboldalon

Alkalmazhatóság

Az összes technológiához.

Jelen technika vonatkozik a:

Megjegyzések a felhasználói programhoz és a kisegítő technológia támogatásához

Leírás

Jelen technika célja kontextus-érzékeny súgó biztosítása a felhasználók számára az űrlapok kitöltésekor, az által, hogy weboldalanként legalább egy hivatkozás tartozik a súgóhoz. A hivatkozás a weboldalra jellemző információval együtt a súgó oldalra vezet. Másik megoldás, ha súgó-hivatkozást biztosítunk minden interaktív vezérlőhöz. Ennek a hivatkozásnak az elhelyezése közvetlenül a vezérlő előtt vagy után, lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyen kiválasszák a tabulátor segítségével, amennyiben problémájuk van a vezérlővel. A súgó megjelenítése egy új kereső ablakban biztosítja, hogy nem veszik el az űrlapba korábban már bevitt bármilyen adat. MEGJEGYZÉS: A hivatkozások nem az egyetlen módját jelentik a súgó biztosításának.

Példák

Példa 1

A lenti példa egy olyan címkeelemet szemléltet, amely egy súgó-hivatkozást foglal magába. A súgó-hivatkozást tartalmazó címkeelem lehetővé teszi a képernyőolvasót használó felhasználók számára a hozzáférést a súgóhoz, amikor a beviteli űrlapvezérlővel kerülnek kapcsolatba.

Példa kód:


<form action="test.html">
    <label for="test">Test control
    <a href="help.html" target="_blank">Help</a></label>
    <input type="text" name="test" id="test" />
</form>

Ellenőrzések

Folyamat
 1. Azonosítson be egy űrlapokat tartalmazó weboldalt.

 2. Állapítsa meg, hogy van-e legalább egy az űrlap kitöltésével kapcsolatos súgóhoz vezető hivatkozás ezen a weboldalon vagy egy másik erőforráson.

 3. Állapítsa meg, hogy találhatók-e a vezérlővel kapcsolatos súgó-hivatkozások minden interaktív vezérlő előtt vagy után.

Várható eredmények
 • Vagy a #2 vagy a #3 teljesül.


Teljesítési feltételek: