Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G68: Olyan leíró címke biztosítása, amely leírja az élő csak-hang és élő csak-videó tartalom célját

Alkalmazhatóság

Az összes technológiára vonatkozik

Jelen technika vonatkozik a(z):

Leírás

Jelen technika leíró címkét biztosít az élő csak-hang (live audio only) és az élő csak-videó (live video only) tartalomhoz. Ez a címke használható a hanghoz összevonva az alternatívával az idő-alapú médiához, vagy alternatívaként az idő-alapú médiához vagy videó hangzó leírásaként. Ezek az alternatívák mindazonáltal nem részei jelen technikának. Jelen technika célja annak biztosítása, hogy a felhasználó be tudja azonosítani a nem-szöveges tartalmat — még abban az esetben is, ha nem tud hozzáférni. MEGJEGYZÉS: A teljes változatok elérésének esetében is fontos, hogy a felhasználók a nem-szöveges tartalom előfordulásakor be tudják ezt azonosítani, azért, hogy ez ne okozzon számukra zavart, iletve a teljes változattal képesek legyenek társítani.

Példák

Példa 1
  • A keleti parton lévő autópálya élő videócsatornája (feed) a következő leíró címkét tartalmazza: "Élő videókép a keleti parton lévő autópályája I-81-es közlekedési csomópontjától délre eső aktuális forgalmi helyzetről."

  • A Mississippi Képviselőház élő videócsatornája (feed) a következő leíró címkét tartalmazza: "A Mississippi Képviselőház élő hangközvetítése."

Források

A források csak információs célokat szolgálnak, és csak angolul elérhető1ek.

Ellenőrzések

Folyamat
  1. Távolítsa el, rejtse el vagy takarja el a nem-szöveges tartalmat

  2. Jelenítse meg a szöveges változato(ka)t

  3. Ellenőrizze, hogy a nem-szöveges tartalom célja világos — a tartalom elvesztésének esetében is.

Várható eredmények
  • A #3 teljesül.


Teljesítési feltételek: