Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G55: Hivatkozások a definíciókhoz

Alkalmazhatóság

Minden hivatkozást tartalmazó technológia.

Jelen technika vonatkozik a:

Leírás

Jelen technika célja, hogy elérhetővé tegye egy szó, egy kifejezés vagy egy rövidítés meghatározását a definíció biztosításával, akár ugyanazon, akár egy másik weboldalon, valamint hivatkozást hozzon létre a tétel és a definíció között.

A hivatkozások opciókat jelentenek egy szó, egy kifejezés vagy egy rövidítés definíciójához történő hozzáférés biztosításához. A felhasználó igénybe veheti a hivatkozást ahhoz, hogy gyorsan és könnyen megtalálja a definíciót, majd a felhasználói program "Vissza" gombján keresztül visszatérhet korábbi helyzetéhez az eredeti tartalomban.

Példák

Példa 1

Egy sportsérülésekkel foglalkozó cikkben található szakkifejezések és rövidítések kapcsolódnak egy orvosi szótárban szereplő definíciókhoz.

Példa 2

Egy tankönyv tartalmazza az egyes fejezetekben használt új szavak szójegyzékét. Minden egyes szó az első előforduláskor kapcsolódik a szójegyzékben található definícióhoz.

Példa 3

A rövidítések általános szójegyzéke biztosított. Az összes rövidítés közvetlenül kapcsolódik a szójegyzékben szereplő megfelelő definícióhoz.

Példa 4

A zsargon szó kapcsolódik a WCAG2 Szójegyzékben szereplő definíciójához.

Példa 5

A „modulo” szó a matematika webtartalomban használt zsargonja. A modulo definícióját a weboldal tartalmazza. A modulo szó minden egyes előfordulásakor linkelődik a definíciójához.

Példa 6

Egy japán kifejezés linkelődik a definíciójához. Ez a példa egy hivatkozást alkalmaz az oldalon belül, hogy egy, az adott nyelvre jellemző kifejezés definíciójához navigáljon.

Példa kód:


<p>....<a href="#definition">??????</a>....</p>
<h3>??:</h3>
<dl>
<dt id="definition" name="definition">??????</dt>
<dd>??????????????????????</dd>
</dl> 

Források

Nincsenek elérhető források..

Ellenőrzések

Folyamat

Minden egyes meghatározandó szóhoz, kifejezéshez vagy rövidítéshez:

  1. Ellenőrizze, hogy legalább a tétel első előfordulásánál van hivatkozás.

  2. Ellenőrizze, hogy minden egyes hivatkozás a tétel definíciójához vezet.

Várható eredmények
  • Az #1 és #2 ellenőrzések érvényesülnek.


Teljesítési feltételek: