Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G191: Olyan hivatkozás, gomb vagy más mechanizmus biztosítása, amely villogó tartalom nélkül tölti vissza az oldalt

Alkalmazhatóság

Jelen technika vonatkozik az összes technológiára.

Jelen technika vonatkozik a:

Leírás

Ez egy általános technika annak engedélyezésére, hogy azok a személyek, akik a villogó tartalmú oldalt nem tudják használni, lekapcsolják a villogó tartalmat. Az 1. Megfelelőségi követelmény engedélyezi a megfelelő változatú oldalak használatát a megfelelőség eléréséhez. Jelen technika példa a 2.2.2 teljesítési feltételben alkalmazott megközelítésre.

Fontos, hogy az oldal a villogó tartalom nélkül tartalmazza az összes olyan információt, ami villogó tartalommal is szerepelt.

Megjegyzés 1: A villogó tartalom eltávolítása az oldalról csak akkor lesz megfelelő, amennyiben az eredeti oldalon a villogó tartalom bőségesen rendelkezett nem villogó tartalommal.

Megjegyzés 2: Jelen technikát stílusváltó technikákkal együtt lehet alkalmazni egy olyan oldal megjelenítéséhez, amely a nem megfelelő tartalom esetében a konformancia követelményeinek megfelelő változat. További információért forduljon a C29: Using a style switcher to provide a conforming alternate version (CSS) és a konformancia követelményeinek megfelelő változat értelmezése részekhez.

Példák

Ellenőrzések

Folyamat
  1. Ellenőrizze, hogy létezik-e a villogás kikapcsolásához egy újratöltő mechanizmus.

  2. Ellenőrizze, hogy az újratöltött oldal nem villog.

  3. Ellenőrizze, hogy az újratöltött oldal rendelkezik az eredeti oldal összes információjával és funkciójával.

Várható eredmények
  • Az összes fenti ellenőrzés teljesül.


Teljesítési feltételek: