Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G190: A nem megfelelő objektummal szomszédos vagy azzal összekapcsolt hivatkozás biztosítása, amely egy megfelelő alternatív változathoz kapcsolódik

Alkalmazhatóság

Az összes technológia.

Jelen technika vonatkozik a:

Leírás

Példák

Példa 1: Egy rap dal videója, ahol a hangzó leírás zavarná a zene művészi szabadságát

A "Hip Hop kölyök" (The Hip Hop Kid) című rap dal videójához tartozik egy zenei háttér. A "hangzó leírás" beszélő rész bevezetése a dal szünetei alatt zavarná azt a gitárhangzást és dobritmust, melyet a művész próbál közvetíteni. A weboldalon, közvetlenül a videó mögött, egy hivatkozás található, mely közli, hogy a "hip hop kölyök (The Hip Hop Kid) hangzó leírásának változata", amely a hangzó leírást magába foglaló videó változatot tartalmazza arról, hogy mi történik a videón.

Példa 2: Egy történelmi dokumentum képe

A függetlenségi nyilatkozattal foglalkozó weboldal a dokumentum egy képét tartalmazza. Nincs elégséges kontraszt a szöveg és a háttér között, és a dokumentumon szereplő kézírást nehéz elolvasni. Egy hivatkozás a felhasználót a dokumentum egy HTML változatához vezeti.

Példa 3: Akadálymentesítést nem támogató animáció

Akadálymentesítést nem támogató web technológiával létrehozott interaktív animációt egy weboldalon jelenítenek meg. Az animáció konform változatához vezető hivatkozás szomszédos a nem megfelelő tartalommal.

Ellenőrzések

Folyamat

Az oldalon szereplő minden nem megfelelő objektum esetében:

  1. Ellenőrizze, hogy van-e nem megfelelő objektum a weboldalon.

  2. Ellenőrizze, hogy a lineáris olvasási sorrendben, létezik-e az objektum megfelelő változatához vezető hivatkozás, közvetlenül a nem megfelelő objektum után.

  3. Ellenőrizze, hogy a hivatkozás megfelelő változathoz vezet.

Várható eredmények
  • A #2 és #3 ellenőrzések teljesülnek.


Teljesítési feltételek: