Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G177: Szövegbeviteli hibák javasolt javításainak biztosítása

Alkalmazhatóság

Olyan tartalom, amely a formátumra, értékre és/vagy beviteltípusra vonatkozó korlátozásokkal fogadja el a felhasználói adatbevitelt.

Jelen technika vonatkozik a:

Leírás

Jelen technika célja helyes szöveget javasolni, ahol a felhasználó által közölt adat nem elfogadható és ismert a lehetséges helyes szöveg. A javaslat tartalmazhatja a megfelelő helyesírást vagy hasonló szöveget a lehetséges szövegkészletből.

Űrlaptól függően a javaslatokat ahhoz a mezőhöz közel lehet elhelyezni, ahol a hibát beazonosították, az oldal más helyén vagy egy olyan keresési mechanizmuson vagy hivatkozáson keresztül, ahol az eredményeket egy másik URI-n sorolják fel. Ahol lehetséges a javítási javaslatokat a felhasználó számára érthető módon kell összevonni. Például helytelen elküldés után az oldal visszaküldésre kerül a lehetséges javítások listájával, ahol a felhasználó egy jelölőnégyzetes vagy választó gombos kiválasztással jelezheti, hogy mi volt a tervezett választás. A javaslatokat vagy a javaslatokhoz vezető hivatkozásokat a kapcsolódó űrlapmezőkhöz közel kell elhelyezni, például az űrlap tetején megelőzve az űrlapmezőt, vagy a javítást igénylő űrlapmezők mellett.

Példák

Ellenőrzések

Folyamat
  1. Azonosítson be olyan űrlapmezőket, ahol a helyes szöveg kikövetkeztethető a hibás szövegből.

  2. Töltse ki az űrlapot, szándékosan írjon be helytelen adatokat a meghatározott űrlapmezőkbe.

  3. Ellenőrizze, hogy a felhasználó javaslatokat kap a helyes szöveghez.

  4. Ellenőrizze, hogy a javaslatok biztosítottak az űrlapmező mellett vagy az űrlapmezőhöz közel biztosított egy a javaslatokhoz vezető hivatkozás.

Várható eredmények
  • A#3 ellenőrzés és a #4 teljesül.


Teljesítési feltételek: