Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G175: Többszínű kijelölő eszköz biztosítása az oldalon az elő- és háttér színekhez

Alkalmazhatóság

Bármelyik olyan technológia, amely lehetővé teszi a felhasználó számára a beállítások tárolását a más oldalakon történő újrafelhasználáshoz.

Jelen technika vonatkozik a(z):

Leírás

Jelen technika célja, hogy a weboldal vagy weboldalak halmaza tartalmazzon egy olyan vezérlőt, amely lehetővé teszi a felhasználóknak a tartalom elő- és háttér színeinek igény szerinti kiválasztását. Jelen technikát létre lehet hozni bármelyik olyan technológia használatával, amely lehetővé teszi a felhasználó számára a beállítások megjegyzését és oldalakon keresztüli használatát. Ennek alkalmazásával a szerkesztő egy olyan színválasztó vezérlőt emel be a webhelyen, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az előtér és háttérszín beállítások kiválasztását és elmentését ahhoz, hogy egy webhelyhez tartozó oldalakon használni tudják. Az oldalakat úgy tervezték, hogy keressék az ilyen beállításokat és alkalmazzák őket, amikor elmentett beállításokat találnak.

Számos kognitív nehézséggel küzdő felhasználónak problémát okoz a fehér alapon álló szabályos fekete szöveg. Néha a szöveghez és a háttérhez használt különböző színekkel, sokkal jobban el tudják olvasni a szöveget és néha ezek a színkeverések nagyon specifikusak, nem általánosan használtak(például barna szín a kéken).

Néhány ilyen felhasználó számára a böngésző színbeállítási vagy az operációs rendszer színbeállítási lehetőségei nehezen használhatóak. A weboldalon az előtér és háttérszínek széles körét nyújtó eszköz biztosítása egyszerűvé teszi a színcserét anélkül, hogy a böngésző-beállításokba kellene ásni.

Példák

Példa 1

Egy felhasználó hexa értékeket gépelhet be egy szövegmezőbe. A "kiválaszt" hivatkozás megnyit egy színkijelölő eszközt a szomszédos mezőhöz.

Screenshot showing the foreground and background color controls, which are text fields containing hex values. Each field has a link which opens a color picker control positioned between the label and the text field.

A színkijelölő eszköz megnyílik egy szín kiválasztásához.

Screenshot showing the color selection tool with the color picker opened to select a color for the foreground. The user is presented with a choice of 216 colors.

Itt szerepel a PHP, Javascript, CSS, és XHTML használattal végrehajtott technika munkapéldája: Színkiválasztó példa.

Források

A források csak információs célokat szolgálnak, és csak angolul elérhetőek.

Ellenőrzések

Folyamat
  1. Ellenőrizze, hogy létezik a weboldalon egy olyan vezérlő, melyet színkiválasztó eszközként határoznak meg.

  2. Ellenőrizze, hogy a színkiválasztó eszköz széles színválasztékot biztosít a szöveghez és a háttérhez.

  3. Az eszköz alkalmazásával válasszon ki új színeket a szöveghez és a háttérhez.

  4. Ellenőrizze, hogy a tartalom frissített a kiválasztott színösszetételek használatához.

Várható eredmények
  • A #1 és #4 ellenőrzések teljesülnek.


Teljesítési feltételek: