Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G174: Elégséges kontrasztaránnyal rendelkező vezérlő biztosítása, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy elégséges kontrasztot alkalmazó megjelenítésre kapcsoljon

Alkalmazhatóság

Bármelyik technológia.

Jelen technika vonatkozik a(z):

Leírás

Amikor a szöveg és a háttere közötti kontrasztot az oldal néhány részén nem úgy tervezték, hogy megfeleljen a kontrasztszintre vonatkozó 1.4.3 vagy 1.4.6 teljesítési feltételnek, lehetséges teljesíteni ezeket az irányelveket a megfelelőségi követelményeknek megfelelően (1. Megfelelőségi követelmény). szereplő "alternatív változat" kikötés alkalmazásával. Az oldalon szereplő hivatkozás vagy vezérlő, vagy képes megváltoztatni úgy az oldat, hogy az összes szempont teljesüljön, vagy a látogatót az oldal egy olyan új változatához viszi, amely a kívánt szinten megfelel.

Jelen technika sikeres alkalmazásához három dolognak kell teljesülnie.

  1. Az eredeti oldalon szereplő hivatkozásnak vagy vezérlőnek meg kell felelnie a kívánt teljesítési feltétel kontraszt-követelményinek. (Amennyiben a felhasználó nem látja a vezérlőt, nem biztos, hogy az új oldalra tud lépni.)

  2. Az új oldalnak ugyanazt az információt és funkciót kell tartalmaznia, mint az eredeti oldalnak.

  3. A megfelelőség igényelt szintjének eléréséhez az új oldalnak meg kell felelnie az összes teljesítési feltételnek. (pl. nem elég, hogy az új oldalnak csak igényelt kontrasztszintje legyen, de máskülönben nem teljesíti a megfelelőséget).

Jelen technika használható az 1.4.3 teljesítési feltétel megvalósításához úgy, hogy oldal alternatív változatán a szöveg (vagy képként reprezentált szöveg) 4.5:1 kontrasztú, bármelyik nagy szöveg (vagy képként reprezentált nagy szöveg) a hátterével 3:1 kontrasztú. Amennyiben az oldal alternatív változatához tartozó minden szöveg (vagy képként reprezentált szöveg) 7:1 kontrasztú és a nagy betűméretű szöveg (vagy képként reprezentált nagy betűméretű szöveg) 4,5:1 kontrasztú, akkor az 1.4.3 és 1.4.6 teljesítési feltételeknek egyaránt megfelel.

Megjegyzés: Jelen technikát stílusváltó technikákkal együtt lehet alkalmazni egy olyan oldal megjelenítéséhez, amely a nem megfelelő tartalom esetében a konformancia követelményeinek megfelelő változat. További információért forduljon a C29: Using a style switcher to provide a conforming alternate version (CSS) és a konformancia követelményeinek megfelelő változat értelmezése részekhez.

Példák

Ellenőrzések

Folyamat
  1. Ellenőrizze, hogy létezik olyan hivatkozás vagy a vezérlő az eredeti oldalon, amely hozzáférést biztosít az alternatív változathoz.

  2. Ellenőrizze, hogy az éppen vizsgálat alatt álló, eredeti oldalon szereplő hivatkozást vagy vezérlőt, amely az adott megfelelőségi szintre vonatkozó teljesítési feltételnek megfelel.

  3. Ellenőrizze, hogy az éppen vizsgálat alatt álló alternatív változat az adott megfelelőségi szintre vonatkozó kontrasztnak és az összes többi teljesítési feltételnek megfelel.

Várható eredmények
  • Mind a három ellenőrzés teljesül.


Teljesítési feltételek: