Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G173: Egy film hangzó leírással rendelkező változatának biztosítása

Alkalmazhatóság

Bármelyik, hangot és videót támogató technológia.

Jelen technika vonatkozik a(z):

Leírás

Jelen technika célja biztosítani az olyan videó tartalom második változatát, amely hangzó leírást biztosít azért, hogy a vak emberek képesek legyenek megérteni az audiovizuális anyagot.

Mivel napjainkban a legtöbb felhasználói program nem tudja egyesíteni a többszörös hangfelvételeket, jelen technika további hanginformációt ad a szinkronizált médiához úgy, hogy biztosítja a film egy második változatát, ahol az eredeti hangfelvételt és a hangzó leírást egyetlen felvétellé egyesítették. Ez a kiegészítő információ az olyan tevékenységekre, karakterekre, jelenetváltásokra és képernyőszövegekre (nem feliratok) összpontosít, melyek fontosak a tartalom megértéséhez.

Mivel az nem hasznos, ha ez az új információ elfedi az alap hanginformációt az eredeti hangfelvételen (vagy a hangos hanghatások fedik el), az új információt a párbeszédek és hanghatások közötti szünetekben adják hozzá. Ez korlátozza a kiegészítő információt, amit a programhoz lehet adni.

A film második változatának biztosítása, amely elsődleges hangfelvételként magába foglalja a hangzó leírást, hozzáférhetővé teszi ezt a tartalmat a vak emberek számára, akiknek nemcsak a párbeszédet szükséges hallaniuk, hanem a videó olyan kontextusát és más vonatkozását, melyet a karakterek párbeszéde önmagában nem közvetít.

Példák

Források

Ellenőrzések

Folyamat
  1. Nyissa meg azoknak a fontos vizuális részleteknek a médiaváltozatát, melyeket nem lehet egyedül a fő hangfelvételből megérteni.

  2. Hallgassa meg a filmet.

  3. Ellenőrizze, hogy a párbeszédek közötti szüneteket a vizuális tartalomra vonatkozóan a fontos információ továbbítására használják-e.

  4. Amennyiben az alternatív változat(ok) egy különálló oldalon találhatók, ellenőrizze az olyan hivatkozás(ok) elérhetőségét, mely(ek) lehetővé teszi(k) a felhasználó számára, hogy a másik változathoz jusson.

Várható eredmények
  • A #3 ellenőrzés teljesül.


Teljesítési feltételek: