Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G172: Mechanizmus biztosítása a teljes sorkizárás eltávolításához a szövegben

Alkalmazhatóság

Az összes technológia.

Jelen technika vonatkozik a(z):

Leírás

Jelen technika célja biztosítani, hogy az oldalnak ne legyen teljesen sorkizárt változata (balra és jobbra egyaránt sorkizárt).

Lehetnek olyan körülmények, amikor elrendezési célokból egy szerkesztő teljes sorkizárt szöveget akar. Az ilyen esetekben elégséges egy olyan szolgáltatást biztosítani, amely eltávolítja a szöveg sorkizárását. A vezérlőnek könnyen megtalálhatónak és hozzáférhetőnek kell lennie, és az oldal elején kell állnia.

Megjegyzés: Jelen technikát stílusváltó technikákkal együtt lehet alkalmazni egy olyan oldal megjelenítéséhez, amely a nem megfelelő tartalom esetében a konformancia követelményeinek megfelelő változat. További információért forduljon a C29: Using a style switcher to provide a conforming alternate version (CSS) és a konformancia követelményeinek megfelelő változat értelmezése részekhez.

Példák

Példa 1

Egy klasszikus regény az interneten egy olyan webhelyen szerepel, amely megpróbálja másolni a teljes sorkizárást tartalmazó, eredeti kinyomtatott példány kinézetét. Közel az oldal tetejéhez, biztosított egy gomb a "teljes sorkizárás eltávolítása" szöveggel, és egy stílusváltó technikát alkalmaznak a stíluslap kicseréléséhez. Az új stíluslap a szöveget csak balra igazítja.

Ellenőrzések

Folyamat
  1. Nyisson meg egy oldalt teljes sorkizárással.

  2. Ellenőrizze, hogy létezik-e egy szolgáltatás a teljes sorkizárás eltávolításához.

  3. Ellenőrizze, hogy a szolgáltatás eltávolítja a teljes sorkizárást.

Várható eredmények
  • A #2 és #3 ellenőrzések teljesülnek.


Teljesítési feltételek: