Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G164: Előre definiált időtartam biztosítása közvetlenül egy űrlap elküldése után, amikor az ügyfél még frissítheti vagy visszavonhatja a rendelést

Alkalmazhatóság

Az összes, űrlapokat támogató technológia.

Jelen technika vonatkozik a:

Leírás

Jelen technika célja lehetővé tenni a felhasználók számára, hogy helyreállítsák a rendeléskor elkövetett hibákat, úgy, hogy időt biztosítanak számukra, amely alatt ki tudják törölni vagy meg tudják változtatni magát a rendelést. Általában a szerződés vagy rendelés jogi kötelezettségnek számít és nem lehet visszavonni. Ennek ellenére, egy webhelyen választható ez a lehetőség, amely biztosítja a felhasználók számára a hibák helyreállítását.

A webtartalomnak közölnie kell, hogy az űrlap elküldése után mennyi ideig tart a visszavonási időtartam és, hogy mi a rendelés visszavonásának folyamata. Nem biztos, hogy lehetséges online módon elvégezni a visszavonási folyamatot. Például, lehetséges, hogy írott megjegyzés elküldése szükséges a weboldalon megadott címre.

Példák

Példa 1: Online vásárlás

Egy online vásárlási webhely a vásárlást követően 24 óráig engedélyezi a felhasználóknak a vásárlások visszavonását. A webhely elmagyarázza a szabályokat, és a felhasználónak e-mailben küldi el a vásárlási nyugtán található, a szabályokra vonatkozó összefoglalót. 24 óra múlva a tételt leszállítják a felhasználó részére, és többé már nem lehet visszavonni.

Példa 2: Egyéni rendelések

Egy webhely olyan egyéni sportzakókat értékesít, melyeket rendelés szerint készítenek el. Az ügyfél kiválasztja a ruhaanyagot és megadja a testméreteket a szabónak. A webhely három napot ad az ügyfél számára, hogy módosítsa vagy törölje a rendelést. Amint az anyagot az ügyfél meghatározása alapján kiszabták, már nincs lehetőség a rendelés megváltoztatására vagy visszavonására. A vállalat cégpolitikája a webhelyen kerül bemutatásra.

Ellenőrzések

Folyamat
  1. Ellenőrizze, hogy a weboldaltartalmaz leírást egy rendelés visszavonásának vagy megváltoztatásának időtartamára vonatkozóan.

  2. Ellenőrizze, hogy a weboldal leírja a rendelés visszavonására vagy megváltoztatására vonatkozó folyamatot.

Várható eredmények
  • A #1 és #2 ellenőrzések teljesülnek.


Teljesítési feltételek: