Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G165: Az alapértelmezett fókuszjelző használata a platformon, hogy a jól látható, alapértelmezett fókuszjelzők átvehessék a funkcióját

Alkalmazhatóság

Fókuszálható elemeket tartalmazó technológiák

Jelen technika vonatkozik a:

Leírás

Az operációs rendszerekhez egy eredeti fókuszjel tartozik, amely számos felhasználói programban elérhető. Az alapértelmezett fókuszjelző megjelenítése nem mindig látható jól, és még nehezebb lehet észrevenni bizonyos hátterek előtt. Mindazonáltal számos platform lehetővé teszi a felhasználó számára a személyre szabott fókuszjelző megjelenítését. A kisegítő technológia szintén megváltoztathatja az eredeti fókuszjelző megjelenését. Amennyiben az eredeti fókuszjelzőt használja, a láthatóságára vonatkozó bármelyik egész rendszerre kiterjedő beállítás átkerül a weboldalra. Amennyiben Ön rajzolja meg a saját fókuszjelzőjét, például a felhasználói tevékenységre adott válaszként az oldal részeinek színezésével, ezek a beállítások nem kerülnek át, és a kisegítő technológiák (AT) általában nem lesznek képesek megtalálni az Ön fókuszjelzőjét.

Példák

Példa 1

A Microsoft Windows rendszerben az alapértelmezett fókuszjelző egy egy-képpont vastagságú, fekete pontozott vonal, a fókuszba került elem körül. Egy fekete hátterű oldalon, ezt nagyon nehéz észrevenni. Az oldal készítője az alapértelmezett fókuszt használja, és a felhasználó a Windows-ban az egyéni igényekre alakítja, hogy világos színű legyen.

Példa 2

HTML-ben az űrlapelemeket és hivatkozásokat az alapértelmezés alapján lehet fókuszba helyezni. Ezen kívül, bármelyik >= 0 tabulátorindex tulajdonsággal rendelkező elem fókuszba kerülhet. A fókuszba került elem mindkét típusa a rendszer fókuszjelzőjét használja és a fókuszjelző stílusában felveszi a platformváltozásokat.

Ellenőrzések

Folyamat
  1. Használja platformjának szolgáltatásait a fókuszjelző megjelenésének személyre szabásához

  2. A tabulátor használatával lapozzon keresztül az oldalon, a fókusz útvonalát megfigyelve

  3. Ellenőrizze, hogy minden vezérlő esetében látható a fókuszjelző

Várható eredmények
  • A#3 ellenőrzés teljesül


Teljesítési feltételek: