Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G158: A csak-hang tartalom esetében alternatíva biztosítása az idő-alapú médiához

Alkalmazhatóság

Általános technika. Minden technológiára vonatkozik.

Jelen technika vonatkozik a(z):

Leírás

Jelen technika célja az információ megjelenítésének hozzáférhető alternatív módszerét biztosítani egy csak-hang megjelenítésben.

Egy csak-hang megjelenítésben az információt különféle módokon jelenítik meg, beleértve a párbeszédet és a hangokat ( természetes és mesterséges is). Ugyanannak az információnak hozzáférhető formában történő megjelenítése érdekében, jelen technika magába foglalja az olyan dokumentum előállítását, amely ugyanazt a történetet adja elő és ugyanazt az információt jeleníti meg, mint az előre rögzített csak-hang tartalom. Jelen technikában a dokumentum hosszú leírásként szolgál a tartalomhoz és magába foglalja a fontos párbeszédeket, valamint a történethez tartozó háttérhangok stb. leírását.

Amennyiben egy aktuális szkriptet alkalmaztak az első helyen a csak-hang tartalom létrehozásához, ez jó kiindulási pont lehet. Mindazonáltal, az előállításban és szerkesztésben, a tartalom gyakran eltér valamilyen módon a szkripttől. Jelen technika esetében, az eredeti szkript javításra kerül, hogy megfeleljen a párbeszédnek és annak, ami ténylegesen történik a hang-megjelenítés végső szerkesztett alakjában.

Példák

Források

A források csak információs célokat szolgálnak, és csak angolul elérhetőek.

Ellenőrzések

Folyamat
  1. Tekintse meg a csak-hang tartalmat mialatt az idő-alapú média alternatívára hivatkozik.

  2. Ellenőrizze, hogy az átiratban szereplő párbeszéd megegyezik a csak-hang megjelenítésben szereplő párbeszéddel és információval.

  3. Amennyiben a hangfelvétel többszörös hangokat tartalmaz, ellenőrizze, hogy az átirat az egész párbeszéd esetében beazonosítja a beszélő személyt.

  4. Ellenőrizze, hogy az alábbiak közül legalább az egyik teljesül:

    1. A csak-hang tartalom esetében maga az átirat algoritmikusan meghatározott lehet a szöveges változatból

    2. A csak-hang tartalom esetében az átirat az algoritmikusan meghatározott szöveges változatból kerül beazonosításra

  5. Amennyiben az alternatív változatok különálló oldalon szerepelnek, ellenőrizze a felhasználót a többi változathoz vezető hivatkozások hozzáférhetőségét.

Várható eredmények
  • Az összes fenti ellenőrzés teljesül.


Teljesítési feltételek: