Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G155: Jelölőnégyzet biztosítása a küldés gombon kívül

Alkalmazhatóság

Bármelyik technológia

Jelen technika vonatkozik a:

Leírás

Jelen technika célja olyan jelölőnégyzet biztosítása, melyet a felhasználóknak ki kell választaniuk annak megerősítésére, hogy átnézték a bevitt adatokat és készen állnak a végrehajtásra. Ez abban az esetben fontos, amikor a tranzakció jellegéből adódóan visszafordíthatatlan, ha a beviteli hibákat utólag fedezik fel vagy amikor egy művelet eredménye az adattörlés. A szerkesztő biztosít egy meg nem jelölt jelölőnégyzetet, mialatt az oldal betöltődik, és egy címkét: "Megerősítem, hogy a bevitel helyes és készen állok az elküldésre", vagy "Megerősítem, hogy törölni akarom ezt az adatot". A jelölőnégyzetet a küldés gomb közelében kell elhelyezni annak segítéséhez, hogy a felhasználó észrevegye a küldési folyamat során. Amennyiben az űrlap küldésekor nem választják ki a jelölőnégyzetet, a bevitel elutasításra kerül, és a felhasználó figyelmeztetést kap bevitt adatok újra átnézésére, a jelölőnégyzet kiválasztására és az újraküldésre. A bevitel csak akkor kerül elfogadásra, a tranzakció pedig végrehajtásra, amikor a jelölőnégyzetet kijelölték (pl. kipipálták), azaz kiválasztották.

Ez a jelölőnégyzet megakadályozhatja a véletlenszerű űrlapküldéseket és figyelmeztetheti a felhasználót, hogy győződjön meg arról, hogy helyes adatot adott meg. Ez sokkal biztonságosabb, mint egy címkét helyezni a küldés-gombra "a bevitel helyes, beküldés" elnevezéssel. A jelölőnégyzet különálló vezérlőelemként történő biztosítása a küldés-gombtól "dupla ellenőrzésre" készteti a felhasználót, mivel a tranzakció folytatásához a jelölőnégyzetet is ki kell választaniuk és a küldés-gombot is aktiválniuk. Ez, mint olyan, egy mechanizmus az ellenőrzéshez, megerősítéshez és az információ javításához az elküldés végrehajtása előtt.

Megjegyzés: Amikor a felhasználók a jelölőnégyzet kiválasztása nélkül elküldik az információt, nem szabadna elveszíteniük a megadott információt, amikor visszatérnek az űrlapra újbóli elküldés céljából.

Példák

Ellenőrzések

Folyamat

Olyan felhasználók által használt beviteli oldalak esetében, melyek visszafordíthatatlan tranzakciókat eredményeznek:

  1. Ellenőrizze, hogy a küldés gomb mellett biztosítva van egy jelölőnégyzet, amely a bevitel vagy a művelet felhasználói megerősítését kéri.

  2. Ellenőrizze, hogy amennyiben a jelölőnégyzetet nem választják ki az űrlap elküldésekor, a bevitel elutasításra kerül, és a felhasználó figyelmeztetést kap bevitt a adatok ellenőrzésére, a jelölőnégyzet kiválasztására és az újraküldésre.

Várható eredmények
  • A #1 és #2 ellenőrzések teljesülnek


Teljesítési feltételek: