Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G138: Szemantikai jelölés alkalmazása színjelzések használatánál

Alkalmazhatóság

Minden színt és szöveget támogató technológia.

Jelen technika vonatkozik a(z):

Leírás

Jelen technika célja a szín és a szemantikai jelölés összekapcsolása az információ közvetítéséhez. A legtöbb felhasználó képes gyorsan átfutni a szöveget a szín által közvetített információ megtalálásához. A színvak felhasználók számára a szemantikai jelölés eltérő típusú jelölést biztosíthat. Felhasználói programok, ebben az esetben, érzékelhetővé tehetik ezt a szerkezettípust a felhasználók számára. Például, eltérő vizuális megjelenítés alkalmazásával a különböző szerkezettípusokhoz, vagy eltérő hang, illetve hangmagasság használatával egy hangfelvételen.

A legtöbb felhasználói program vizuálisan megkülönbözteti az olyan szöveget, melyet a szemantikai jelölés használatával beazonosítottak. Bizonyos kisegítő technológiák egy mechanizmust biztosítanak a megfelelő szemantikai jelöléssel készült tartalom jellemzőinek meghatározásához.

Példák

Példa 1: Szín és erősebb hangsúlyozás a kötelező mezőknél

Egy HTML űrlap számos kötelezően kitöltendő mezőt tartalmaz. A kötelező mezők címkéi vörös színnel jelennek meg. Ezen kívül minden címke szövegét STRONG elemmel jelölik az erősebb kiemeléshez. Az űrlap kitöltéshez szóló útmutató egyértelművé teszi, hogy az "összes kötelező mező vörös színű és kiemelt". Ezt példa követi.

Források

A források csak információs célokat szolgálnak, és csak angolul elérhetőek.

Ellenőrzések

Folyamat

Bármilyen olyan tartalom esetében, ahol különböző színeket alkalmaznak az információ közvetítéséhez:

  1. Ellenőrizze, hogy ugyanaz az információ elérhető szemantikai jelölésen keresztül.

Várható eredmények
  • A #1 ellenőrzés teljesül.


Teljesítési feltételek: