Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G135: API használata a név és szerep megmutatásához, a felhasználó által beállítható tulajdonságok közvetlen beállításának engedélyezéséhez, valamint a változásokról szóló értesítés biztosítása

Alkalmazhatóság

programozó technológiák szabványos alkotóelemekkel, melyeket arra programoztak, hogy illeszkedjenek a kisegítő alkalmazásprogramozói felületekhez (APIs)

Jelen technika vonatkozik a:

Leírás

Jelen technika célja a kisegítő technológia engedélyezése a webtartalom megértéséhez, abból a célból, hogy azonos értékű információt tudjon közvetíteni a felhasználók számára, egy alternatív felhasználói felületen keresztül.

Néha a tartalom létrehozásához nem használnak jelölőnyelvet, hanem inkább programnyelvet vagy eszközöket alkalmaznak. Számos esetben ezekhez a technológiákhoz olyan felületelemek tartoznak, melyeket már úgy programoztak, hogy illeszkedjenek az API-khoz. Amennyiben egy szerkesztő ezeket az alkotóelemeket használja és kitölti a tulajdonságokat (pl. név, stb.), a létrejövő felhasználói felületelemek hozzáférhetők lesznek a kisegítő technológia számára.

Példák

Példa 1
  • Egy weboldalon Java nyelvet használnak egy appletek létrehozásához. Java szwing objektumokat (pl. nyomógomb) használnak, mert ezekhez tartoznak olyan beépített kisegítő tulajdonságok, amelyek a Java nyelven írt kisegítő technológiákból érhetők el, és olyan más nyelven írt kisegítő technológia, amely az operációs rendszer API-ját használja az elérhető a Java hozzáférési híddal. A szerkesztő betölti az értékeket az alkotóelemekhez, és az eredmény hozzáférhetővé válik a kisegítő technológia (AT) számára.

Források

A források csak információs célokat szolgálnak, és csak angolul elérhetőek.

(nincs jelenleg felsorolt)

Ellenőrzések

Folyamat
  1. Jelenítse meg a tartalmat hozzáférhető felhasználói program használatával

  2. Használja a felhasználói program API-jához tervezett kisegítő eszközt minden felhasználói felületelem kiértékeléséhez

  3. Ellenőrizze, hogy minden felhasználói felületelem nevét és szerepét megtalálja az eszköz.

Várható eredmények
  • Minden felhasználói felületelem esetében teljesül a #3 lépés


Teljesítési feltételek: