Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G133: Jelölőnégyzet biztosítása egy olyan többrészes űrlap első oldalán, amely engedélyezi, hogy ne legyen időkorlát vagy, hogy a felhasználók hosszabb időkorlátot kérjenek

Alkalmazhatóság

Többrészes űrlapokat tartalmazó tartalom

Jelen technika vonatkozik a:

Leírás

Jelen technika célja minimálisra csökkenteni annak kockázatát, hogy a fogyatékos felhasználók a többrészes űrlapok kitöltésénél időhiány miatt elveszítsék munkájuk eredményét. Ezt egy jelölőnégyzet biztosításával lehet elkerülni, amellyel további idő kérhető az űrlap befejezéséhez. A jelölőnégyzet lehetővé teheti a felhasználók számára, hogy meghatározott hosszúságú időt (például 15 perc) vagy határozatlan időintervallumot kérjenek. (Vegye figyelembe, hogy a határozatlan időintervallum engedélyezése nem megfelelő, amennyiben veszélyezteti a felhasználó adatvédelmét vagy a hálózat biztonságát.)

Példák

Példa 1: Jelölőnégyzet a határozott idejű meghosszabbításhoz

Egy weboldal egy öt részből álló űrlap első részét tartalmazza. Közvetlenül az űrlap kitöltéséhez szükséges általános útmutató után található egy címkézett jelölőnégyzet "Engedélyezzen további 15 percet az űrlap minden részének kitöltéséhez." elnevezéssel.

Példa 2: Határozatlan idejű meghosszabbítás kérése

Egy weboldal egy három részből álló űrlap első részét tartalmazza. Az űrlap minden egyes része több mint 10 tételt tartalmaz. Bizonyos részeknél a felhasználónak hivatkozásokat kell követnie további információért. Közvetlenül az űrlap kitöltéséhez szükséges általános útmutató után található egy címkézett jelölőnégyzet, "Engedélyezzen annyi időt, amennyire szükségem van ennek az űrlapnak a kitöltéséhez. Megértem és elfogadom, hogy be kell zárnom (kilép) a webböngészőt, amennyiben a befejezést választom az űrlap legutolsó részének kitöltése előtt."

Ellenőrzések

Folyamat

Amennyiben a weboldal egy többrészes űrlap első részét tartalmazza:

  1. Ellenőrizze, hogy a weboldal tartalmaz egy jelölőnégyzetet az űrlap kitöltéséhez szükséges további idő kéréséhez.

  2. Ellenőrizze, hogy amennyiben a jelölőnégyzet kipipálásra került, további idő áll rendelkezésre az űrlap kitöltéséhez.

Várható eredmények
  1. Az összes ellenőrzés teljesül.


Teljesítési feltételek: