Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G131: Leíró címkék biztosítása

Alkalmazhatóság

Az összes technológia.

Jelen technika vonatkozik a:

Leírás

Jelen technika célja biztosítani, hogy a webtartalmon belüli bármilyen interaktív alkotóelemhez használt címke egyértelművé teszi az alkotóelem célját. A címkék és az interaktív vezérlők társítását végző technológiákhoz használt megfelelő technológia-specifikus technika lehetővé teszi, hogy a kisegítő technológia felismerje a címkét és bemutassa azt a felhasználónak.

Példák

Példa 1: A nagyításhoz és kicsinyítéshez vezérkőket használó online térképek

Egy webes alkalmazás egy város térképét mutatja be. A felhasználók "nagyíthatnak" a térkép egy részének részletesebb megtekintéséhez, és "kicsinyíthetnek" a város nagyobb részének megmutatásához. A vezérlőket vagy az egér, vagy a billentyűzet használatával lehet működtetni. A vezérlőket a "Nagyítás (Ctrl + Shift + L)" és a "kicsinyítés (Ctrl + Shift + R)" feliratokkal címkézik

Példa 2: A felhasználó nevét kérő űrlap

Egy űrlap a felhasználó nevét kéri. Az űrlap két beviteli mezőből áll a vezetéknévhez és a keresztnévhez kapcsolódóan. Az első mező a "Vezetéknév" felirattal, a második a "Keresztnév" felirattal címkézett.

Példa 3: Kötelező mezőket tartalmazó űrlap

Egy vásárlási űrlap különféle mezőket tartalmaz, melyeket kötelező kitölteni. A mező beazonosításához ezen kívül, az összes kötelező mezőhöz használt címke zárójelben tartalmazza a "kötelező" kifejezést.

Források

Nincsenek kapcsolódó források.

Ellenőrzések

Folyamat

A tartalomban szereplő minden interaktív alkotóelem esetében:

  1. Azonosítsa be az interaktív alkotóelem célját.

  2. Ellenőrizze, hogy található-e bármilyen kötelező címke.

  3. Ellenőrizze, hogy minden egyes címke világosan közli az alkotóelem célját.

Várható eredmények
  • A #1 és a #3 ellenőrzések teljesülnek.


Teljesítési feltételek: