Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G111: Szín- és mintahasználat

Alkalmazhatóság

Az összes, képet támogató technológia.

Jelen technika vonatkozik a(z):

Leírás

Jelen technika célja biztosítani, hogy amikor a nem szöveg típusú tartalomban színkülönbségeket használnak az információ közvetítéséhez, színtől független minták szerepeljenek ugyanannak az információnak a közvetítéséhez.

Példák

Példa 1

Egy ingatlanközvetítő webhely az Egyesült Államok különböző régióiban található ingatlanok átlagos árának oszlopdiagramját tünteti fel. Minden, régióhoz tartozó oszlopot eltérő homogén színnel és mintával jelölnek. A homogén színek és a minta színei között elég kontraszt van ahhoz, hogy teljesüljön az 1.4.1 teljesítési feltétel. A felirat ugyanazokat a színeket és mintákat használja minden egyes oszlop azonosításához.

Példa 2

Egy közlekedési rendszer online térképe minden járatot külön színnel jelenít meg. A járatok megkülönböztetéséhez, az útvonalakon található megállókat olyan egyedi ikonokkal jelölik, mint például a gyémánt, a négyzet vagy a kör.

Példa 3

Egy folyamatábra ismétlődő (iterativ) lépéssorban írja le hogyan kell egy folyamatot végrehajtani. Amikor a megadott feltétel teljesül, a folyamat következő lépésére zöld hátterű, szaggatott és nyílszerű vonalak mutatnak. Amikor a megadott feltétel nem teljesül, a folyamat következő lépésére vörös hátterű, pontozott és nyílszerű vonalak mutatnak. A sor és a háttérszínek között elég kontraszt van ahhoz, hogy teljesüljön az 1.4.1 teljesítési feltétel.

Példa 4

A tartalom egy interaktív játékot tartalmaz. A 4 játékos bábuinak megkülönböztetése színnel és mintával is jelezve van.

Források

Nincsenek kapcsolódó források.

Ellenőrzések

Folyamat

Minden egyes olyan kép esetében a weboldalon belül, amely különböző színeket használ az információ közvetítéséhez:

  1. Ellenőrizze, hogy színtől független minták szintén közvetítik az összes olyan információt, ami általában színhasználattal történik.

Várható eredmények
  • A #1 teljesül.


Teljesítési feltételek: