Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G110: Azonnali kliensoldali átirányítás alkalmazása

Alkalmazhatóság

Az összes technológiára vonatkozik.

Jelen technika vonatkozik a:

Leírás

Jelen technika célja az átirányítások engedélyezése a kliensoldalon a felhasználó összezavarása nélkül. Átirányításokat inkább a szerver oldalon hajtanak végre (see SVR1: Implementing automatic redirects on the server side instead of on the client side (SERVER)), mert szerveroldali átirányítás nem jeleníti meg az új tartalmat, mielőtt a szerver elküldi azt az új URI-re. Ennek ellenére, a szerkesztőknek nincs mindig ellenőrzésük a szerveroldali technológiák fölött, ilyen esetben használhatják a kliensoldali átirányítást. Egy kliensoldali átirányítást a tartalomban szereplő kód hajt végre, amely utasítást ad a tartalom átirányítására egy másik URI-ról. Fontos, hogy az átirányított oldal vagy weboldal csak az átirányításra vonatkozó információt tartalmazza.

Példák

Példa 1: HTML: meta frissítés URI-vel és időtúllépés nélkül

A HTML 4.x és a XHTML 1.x-ben lehetséges a kliensoldali átirányítás végrehajtása a meta elem használatával: see H76: Using meta refresh to create an instant client-side redirect (HTML) .

Források

A források csak információs célokat szolgálnak, és csak angolul elérhetőek.

Ellenőrzések

Folyamat
  1. Keresse meg az összes, más oldalra vagy weboldalra vezető hivatkozást vagy algoritmikus hivatkozást.

  2. Minden egyes hivatkozás vagy algoritmikus hivatkozás esetében ellenőrizze, hogy a hivatkozott weboldal tartalmaz-e olyan kódot (pl. meta elem vagy szkript), amely kliensoldali átirányítást eredményez.

  3. Minden olyan hivatkozás vagy algoritmikus hivatkozás esetében, amely kliensoldali átirányítást eredményez, ellenőrizze, hogy az átirányítás időkorlát vagy késés nélkül megy végbe, és hogy az oldal csak az átirányításra vonatkozó információt tartalmazza.

Várható eredmények

A 2-es lépés nem teljesül, vagy a 3-as lépés teljesül.


Teljesítési feltételek: