Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G107: Az "aktivál" funkció használata a "fókusz" helyett a kontextus-váltás elindításához

Alkalmazhatóság

Az összes technológiára vonatkozik.

Jelen technika vonatkozik a:

Leírás

Jelen technika célja olyan módszert biztosítani, amely előre jelzi a felhasználónak, hogy aktiválás történik. A kognitív nehézségekkel küzdő felhasználók és a képernyőolvasót vagy képernyőnagyítót használó személyek összezavarodhatnak a kontextus-váltást okozó, olyan váratlan események által, mint az automatikus űrlapküldés vagy egy funkció aktiválása.

Jelen technikával, csak a felhasználó részéről kezdeményezett speciális lépés hatására következik be kontextus-váltás. Továbbá, ez a lépés olyan kontextus-váltást eredményez, mint a hivatkozásra kattintás vagy a küldés-gomb megnyomása. Az olyan lépések, melyek a fókuszt egyszerűen egy elemre helyezik, nem okoznak kontextus-váltást.

Példák

Példa 1
  • Egy oldal csak akkor nyit meg egy új ablakot, amikor a felhasználó rákattint egy gombra (vagy a szóköz billentyűt használja), ahelyett, hogy az új ablak megnyitásához a fókuszba kerülést használná.

  • A beküldés-gomb kerül alkalmazásra a soron következő adatbeviteli képernyőre történő lépéshez, ahelyett, hogy a következő képernyő automatikusan megjelenne, amikor a felhasználó a 'kész' gombra lép a tabulátor segítségével.

Források

Nincsenek kapcsolódó források.

(nincs jelenleg felsorolt)

Ellenőrzések

Folyamat
  1. Billentyűzethasználattal mozgassa körbe a fókuszt a teljes tartalmon belül

  2. Ellenőrizze, hogy nem történik kontextus-váltás, amikor valamelyik alkotóelem fókuszba kerül.

Várható eredmények
  • A #2 teljesül


Teljesítési feltételek: