Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G105: Adatok mentése annak érdekében, hogy a felhasználó által elvégzett újraazonosítás után is felhasználhatóak legyenek

Alkalmazhatóság

Olyan weboldalak, melyek a felhasználó azonosítását kérik, és korlátozzák az adatküldéshez felhasználható időt.

Jelen technika vonatkozik a:

Leírás

Felhasználói azonosítást igénylő webszerverek egy bizonyos idő után gyakran megszakítják a munkafolyamatot, amennyiben egy meghatározott időtartam alatt nem történik felhasználói tevékenység. Amennyiben a felhasználó nem tudja elég gyorsan megadni az adatot és az elküldés előtt lejár a munkafolyamat ideje, a szerver újraazonosítást kér a folytatáshoz. A szerver ilyenkor eltárolja az adatot egy ideiglenes gyorstárban, amíg a felhasználó újra be nem jelentkezik és azonosítja magát. Amikor a felhasználó újraazonosítása megtörtént, az adat elérhetővé válik a gyorstárból, és az űrlap feldolgozottsága megmarad, mintha nem történt volna időtúllépés a munkafolyamat alatt. A szerver nem tartja meg korlátlan ideig a gyorstár tartalmát, csak annyi ideig, például egy napon belül, hogy sikeres működést biztosítson az újraazonosítást követően.

Példák

Ellenőrzések

Folyamat

Egy olyan webhelyen, amely a felhasználó bejelentkezését igényli az adatküldéshez:

  1. Jelentkezzen be és kezdje el az időhöz kötött tevékenységet.

  2. Hagyja, hogy a munkafolyamat ideje lejárjon.

  3. Küldje el az adatot.

  4. Végezze el az újraazonosítást.

  5. Ellenőrizze, hogy a folyamat adatvesztés nélkül folytatható és befejezhető, beleértve az eredeti adatokat és minden más változtatást az újraazonosítás után.

Várható eredmények
  • A #5 teljesül.


Teljesítési feltételek: