Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

H76: Meta frissítés alkalmazása az azonnali kliens oldali átirányítás létrehozására

Alkalmazás

HTML és XHTML

Ez a technika az alábbikakra vonatkozik.

Leírás

A technika célja az, hogy a felhasználó megzavarása nélkül legyenek elvégezhetők a kliens oldali átirányítások. Az átirányítások általában a szerver oldalon kerülnek végrehajtásra (lsd.: SVR1: Implementing automatic redirects on the server side instead of on the client side (SERVER) ), de a szerkesztőknek ne minden esetbe van befolyásuk a szerver oldali technológiákra.

A HTML és XHTML alapú alkalmazásokban a szerkesztő a http-equiv attributúm értékével kiegészített meta elemet használhatja a "Frissítés" funkció beállítására. Ugyanakkor a tartalom attribútum értékét, amelyet a böngésző által keresendő URI követ, "0"-ra (0 másodperc) lehet állítani. Nagyon fontos, hogy az idő túllépés értéke nullára legyen állítva, mert ezzel meg lehet akadályozni a tartalom megjelenését az új lap letöltődése előtt. Az átirányítási kódot tartalmazó lap csak az átirányítással kapcsolatos információkat tartalmazhatja.

Példák

1. példa

Példa kód:

 <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">  
 <head>   
  <title>The Tudors</title>   
  <meta http-equiv="refresh" content="0;URL='http://thetudors.example.com/'" />  
 </head>  
 <body> 
  <p>This page has moved to a <a href="http://thetudors.example.com/">
   theTudors.example.com</a>.</p> 
 </body> 
</html>   

Források

A források csak információs célokat szolgálnak, és csak angolul elérhetőek.

Ellenőrzések

Folyamat
 1. Keresse meg a dokumentumban található összes meta-elemet.

 2. Minden meta-elem esetében ellenőrizze, hogy tartalmazzák-e a http-equiv attribútumot a "frissítés" értékkel (amely nem érzékeli a nagybetű-kisbetű különbséget), valamint a 0-nál nagyobb értékkel rendelkező content attribútumot, amelyet a ;'URL=anyURL'tag követ (amelyben az URL a jelenlegi lap helyett letöltendő URI-t jelenti).

Elvárható eredmények

A 2. lépés nem igaz.


Teljesítési feltételek: