Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

H37: Alt attribútum használata képi elemeken

Alkalmazás

HTML dokumentumokon belül alkalmazott képek.

Ez a technika az alábbiakra vonatkozik:

Leírás

Kép elem használatakor határozzon meg egy rövid szöveges változatot az alt attribútum segítségével. Fontos: az attribútum értékére "alt text"-ként kell hivatkozni.

Abban az esetben, ha a kép a tartalom megértéséhez szükséges szavakat tartalmaz, akkor az alt text-nek magába kell foglalnia ezeket a szavakat. Ez lehetővé teszi azt, hogy az alt text ugyanazt a szerepet töltse be, mint a kép. Fontos, hogy ez nem feltétlenül ismerteti a kép vizuális tulajdonságait, de a képpel azonos jelentést kell közvetítenie.

Példák

1. példa

Egy weblap képe egy ingyenes hírújságra hivatkozik. A kép az "Ingyenes hírlevél. Jusson ingyenes receptekhez, hírekhez, és sok minden máshoz. Tudjon meg többet." szöveget tartalmazza. Az alt text megegyezik a képen szereplő szöveggel.

Példa kód:

<img src="newsletter.gif" alt="Free newsletter. 
   Get free recipes, news, and more. Learn more." />
2. példa

Egy weblap képe egy épület alaprajzát ábrázolja. A kép valójában egy képtérkép, amelyen belül minden szoba képe egy interaktív térkép. Az alt text: "Az épület alaprajza. A szoba rendeltetéséről és berendezéséről szóló információkhoz válasszon egy szobát." A "Válasszon szobát" utasítás jelzi azt, hogy a kép interaktív.

Források

A források csak információs célokat szolgálnak, és csak angolul elérhetőek.

HTML 4.01 IMG element

HTML 4.01 alt attribute

Ellenőrzések

Folyamat
  1. Ellenőrizze a tartalom összes kép elemét.

  2. Ellenőrizze, hogy minden tartalmat közvetítő kép elem rendelkezik-e alt attribútummal.

  3. Amennyiben a kép a tartalom megértéséhez szükséges szavakat is magában foglal, akkor ezeket a szavakat a szövegalternatívában is szerepeltetni kell.
Elvárt eredmények

A 2. és 3. pont igaz.


Teljesítési feltételek: