Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G98: A felhasználó számára biztosítani, hogy az elküldés előtt igény szerint áttekinthesse és javíthassa a válaszokat

Alkalmazhatóság

Webhelyek, melyek időhöz kötött adatokat gyűjtenek a felhasználóktól, például tesztadatok, melyeket elküldés után már nem lehet megváltoztatni.

Jelen technika vonatkozik a(z):

Leírás

Jelen technika célja egy olyan módszer biztosítása, mely biztosítja a felhasználóknak, hogy meggyőződhessenek arról, az általul elvégzett tranzakció helyes, mielőtt végrehajtanának egy visszafordíthatatlan tranzakciót. Tesztek, pénzügyi és jogi alkalmazások lehetővé tesznek olyan tranzakciókat, melyeket nem lehet „visszavonni”. Emiatt fontos, hogy ne legyenek hibák az adatküldésnél, mivel a felhasználónak nem lesz lehetősége a hiba javítására, amennyiben a tranzakció már megtörtént.

Egy egyszerű egyoldalas űrlapon ez könnyű, mert a felhasználó a küldés előtt át tudja nézni az űrlapot. Mindazonáltal egy olyan űrlapon, amely többszörös weboldalakat foglal magába, az adatokat a felhasználótól több lépésben kérik mielőtt a tranzakció megtörténik, a felhasználó talán nem emlékszik az összes, előző lépésekben megadott adatra.

Megoldás lehet minden egyes lépés eredményének gyorstárba helyezése, és lehetővé tenni a felhasználó számára az előre és visszanavigálást a megadott adatok áttekintéséhez. Egy másik megközelítés szerint az összes lépés során begyűjtött összes adat összefoglalóját kell biztosítani a felhasználó számára, hogy áttekinthesse azokat a tranzakció véglegesítése előtt.

A tranzakciót végrehajtó utolsó lépés előtt, utasítások biztosítottak, hogy a felhasználót a megadott adat ellenőrzésére és megerősítésére ösztönözzék. Amint a felhasználó megerősítést ad, a tranzakció megtörténik.

Példák

Ellenőrzések

Folyamat

Egy teszt alkalmazásban, vagy olyan esetében, amely pénzügyi vagy jogi tranzakciókat eredményez, és több lépésben adatot gyűjt a felhasználótól:

  1. Állapítsa meg, hogy a felhasználó számára lehetséges-e a korábbi lépésekhez történő visszatérés, hogy áttekintse és cserélje az adatokat.

  2. Állapítsa meg, hogy lehetséges-e a felhasználó számára az összes adat áttekintése a tranzakció elvégzése előtt, és rendelkezésre áll-e módszer a hibák javításához, ha szükséges.

Várható eredmények
  • A #1 vagy a #2 közül az egyik teljesül.


Teljesítési feltételek: