Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G95: Olyan rövid szöveges változat biztosítása, amely a nem-szöveges tartalom tömör leírását nyújtja

Alkalmazhatóság

Az összes technológiára vonatkozik

Jelen technika vonatkozik a(z):

Leírás

Jelen technikát akkor alkalmazzák, amikor túl hosszú az a szöveg, amelynek ugyanazt a célt kell szolgálnia és ugyanazt az információt kell megjelenítenie, mint az eredeti nem-szöveges tartalomnak, vagy amikor ez a cél önmagával a szöveggel nem teljesíthető. Ebben az esetben a technika egy olyan rövid szöveges változat biztosítása miatt kerül alkalmazásra, amely röviden leírja a nem-szöveges tartalmat. (Ekkor biztosításra kerül egy másik technikát alkalmazó hosszú leírás, oly módon, hogy az összevonás ugyanazt a célt szolgálja és ugyanazt az információt jeleníti meg, mint az eredeti nem-szöveges tartalom.)

Annak eldöntésében, hogy a változat milyen szöveget tartalmazzon, gyakran jó megoldás a következő kérdéseket figyelembe venni:

  • Miért van itt ez a nem-szöveges tartalom?

  • Milyen információt jelenít meg?

  • Milyen célt tölt be?

  • Amennyiben nem tudom használni a nem-szöveges tartalmat, milyen szavakat fogok használni ahhoz, hogy ugyanazt a funkciót és/vagy információt közvetítsem?

Példák

Források

A források csak információs célokat szolgálnak, és csak angolul elérhető1ek.

Ellenőrzések

Folyamat
  1. Ellenőrizze, hogy rendelkezésre áll-e olyan rövid szöveges változat, amely biztosítja a nem-szöveges tartalom tömör leírását.

Várható eredmények
  • A #1 ellenőrzés teljesül.


Teljesítési feltételek: