Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G87: Választható feliratok biztosítása

Alkalmazhatóság

Bármely audio-videó technológia, ahol a felhasználói programok támogatják a választható feliratokat.

Jelen technika vonatkozik a(z):

Leírás

Jelen technika célja a halláskárosultak vagy a szinkronizált média anyagban található párbeszédek meghallgatását nehéznek találók számára módszert biztosítani arra, hogy képesek legyenek az anyagot megtekinteni, a párbeszédet és a hangokat érteni — anélkül, hogy ez az egészséges hallású emberektől a feliratok figyelését igényelné. Ezzel a technikával az összes párbeszéd és a fontos hangok szövegként beágyazottak, olyan módon, hogy a szöveg nem látható, hacsak a felhasználó ezt nem kéri. Tehát, csak akkor láthatók, amikor ez szükséges, igényelt. A feliratozáshoz a felhasználói programok speciális támogatást igényelnek.

MEGJEGYZÉS: A feliratokat nem szabad összekeverni a filmfeliratokkal. A filmfeliratok csak párbeszédek esetében biztosítanak szöveget, és a fontos hangokat nem tartalmazzák.

Példák

Példa 1

Példa 1: Annak érdekében, hogy a siket felhasználók használni tudják az interaktív oktatási anyagaikat, a főiskola az összes hangos interaktív oktatási program esetében biztosítja a feliratokat és utasításokat a feliratok bekapcsolásához.

Példa 2: Egy médiavásárlási üzletben található online filmek mind tartalmaznak feliratokat, és olyan formátumban kerülnek biztosításra, amely lehetővé teszi a zárt feliratok beágyazását.

Példa 3: Szinkronizálási információt tartalmazó speciális feliratfájlok kerülnek biztosításra egy létező filmhez. Elérhetők olyan lejátszók, amelyek a feliratokat külön ablakban tudják lejátszani a képernyőn, a filmablakkal szinkronizálva.

Példa 4: Egy helyi híresemény videójához olyan feliratokat biztosítanak, melyet az éppen használt lejátszótól függően, le lehet játszani a videófelvételen, vagy egy különálló ablakban.

Források

Ellenőrzések

Folyamat
  1. Kapcsolja be a médialejátszó " válaszható feliratok" elnevezésű szolgáltatását

  2. Tekintse meg a szinkronizált médiatartalmat

  3. Ellenőrizze, hogy a feliratok (az összes párbeszédé és fontos hangoké) láthatók

Várható eredmények
  • A #3 teljesül


Teljesítési feltételek: