Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G76: Mechanizmus biztosítása a tartalom frissítésének kéréséhez automatikus frissítés helyett

Alkalmazhatóság

Bármelyik olyan technológia vagy technológia kombinációja, amely automatikus frissítéseket támogat.

Jelen technika vonatkozik a(z):

Leírás

Jelen technika célja lehetővé tenni a felhasználó számára a tartalom frissítésének szabályozását, a kontextus váltást eredményező automatikus frissítések által okozott zavar vagy a tájékozódás megzavarásának elkerülése érdekében. A képernyőolvasót használók zavarónak találhatják az automatikus frissítéseket, mivel nem minden esetben világos, hogy mi is történik. Amikor egy oldal frissítésre kerül, a képernyőolvasó „virtuális kurzora”, amely az oldalon a felhasználó aktuális helyzetét jelzi, az oldal tetejére kerül. Képernyőnagyító szoftvert használó és olvasási nehézségekkel küzdő emberek esetében tájékozódási zavarokat okozhat, amikor az oldalak automatikusan frissülnek.

Bizonyos tartalmak gyakran frissülnek új adattal vagy információval. Bizonyos fejlesztők olyan, a tartalomba illesztett kód által kényszerítik ki az automatikus frissítést, amely azt eredményezi, hogy tartalom új másolatot kér magáról a szerveren keresztül. Az ilyen frissítések és gyakoriságuk nem minden esetben kerülnek a felhasználók irányítása alá. Az automatikus frissítések alkalmazása helyett a szerkesztők biztosíthatnak egy olyan mechanizmust, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a tartalom igényeik szerinti frissítését.

Példák

Példa 1

HTML-ben a fejlesztő biztosítani tud egy olyan gombot vagy hivatkozást, amely lehetővé teszi a felhasználó számára a tartalom frissítését. Például, a http://www.example.com/news.jsp oldalon elhelyezett, híreket tartalmazó oldalon

Példa kód:

<a href="news.jsp">Update this page</a>
Példa 2

Egy e-mailhez (Webmail) készült webfelületen, a fejlesztő biztosítani tud egy gombot vagy hivatkozást a bejövő levelek letöltéséhez, az automatikus frissítés helyett.

Források

A források csak információs célokat szolgálnak, és csak angolul elérhető1ek.

Ellenőrzések

Folyamat
  1. Találjon mechanizmusokat a tartalom frissítéséhez (amennyiben van ilyen mechanizmus).

  2. Minden ilyen mechanizmus esetében ellenőrizze, hogy engedélyezi-e a felhasználó számára az automatikus frissítést.

  3. Minden ilyen mechanizmus esetében ellenőrizze, hogy okozhat-e automatikus frissítést.

Várható eredmények
  • Amennyiben a #2 teljesül, akkor a #3 hamis.


Teljesítési feltételek: