Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G74: Hosszabb szöveges leírás biztosítása a nem-szöveges tartalom közelében, a nem-szöveges leírás közvetlen közelében egy rövid leírás hivatkozik a hosszabb leírásra és adja meg ennek helyét

Alkalmazhatóság

Az összes technológiára vonatkozik

Jelen technika vonatkozik a(z):

Leírás

Jelen technika célja hosszabb leírás biztosítása anélkül, hogy a leíráshoz a felhasználónak egy másik címre kelljen ugrania. Szintén lehetővé teszi az összes felhasználó számára, hogy elérhessék a leírást, hiszen ez hasznos lehet mindazoknak, akik a nem-szöveges tartalomhoz kapcsolódó bizonyos szolgáltatásokkal nem rendelkeznek.

Ezzel a technikával a hosszú leírást az általános megjelenítés részeként biztosítják (pl.: bárki megkapja). A leírást a nem-szöveges tartalom közelében helyezik el, de nem kell, hogy a közvetlenül mellette álló tétel legyen. Például, lehet a diagram alatt egy felirat, és a hosszú leírás pedig a következő fejezetben biztosított.

Ebben az esetben a hosszú leírásra utaló hivatkozás a rövid szöveges változatban biztosított, így a felhasználó tudja, hol keresse azt, amennyiben a nem-szöveges tartalmat nem tudja megnézni.

Példák

Példa 1: Oszlopdiagram

Egy weboldalon található oszlopdiagram a három legeredményesebb üzletkötő eladásait mutatja.

A rövid szöveges változat közli, hogy ez „A három legeredményesebb üzletkötő októberi eladásinak diagramja. Részletek a diagramot követő szövegben:"

A folytatás a diagram alatt közvetlenül található bekezdésben áll. „Az októberi értékesítések jelzik, hogy Mary 400 egységgel vezet. Mike szorosan követi 389 egységgel. Chris 350 egységnyi értékesítéssel egészíti ki a legeredményesebb hármast."

Források

A források csak információs célokat szolgálnak, és csak angolul elérhető1ek.

Ellenőrzések

Folyamat
  1. Ellenőrizze, hogy a rövid szöveges változat tartalmazza a hosszú leírás helyzetét.

  2. Ellenőrizze, hogy a hosszú leírás vizuálisan és lineáris olvasási sorrendben is a nem-szöveges tartalom közelében található

  3. Ellenőrizze, hogy a hosszú leírás a nem-szöveges tartalommal megegyező információt közvetít.

Várható eredmények

A fenti folyamat minden lépése teljesül


Teljesítési feltételek: