Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G182: Biztosítani további vizuális jelek elérhetőségét, amikor a szövegben színkülönbségek közvetítik az információt

Alkalmazhatóság

Színes szöveg, amikor a színt információ közvetítésére használják, mint például:

  • Hivatkozásként szereplő szavak egy bekezdésben

  • Listában szereplő tételek, ahol néhány eltér a többitől, és színes szöveggel jelennek meg

Jelen technika vonatkozik a(z):

Leírás

Jelen technika célja bőséges vizuális jelet biztosítani azoknak a felhasználóknak, akik nem tudják megkülönböztetni az eltérő színű szöveget. A színt általában az olyan szavak eltérő státuszának jelzésére használják, melyek egy olyan bekezdés vagy más szövegblokk részei, ahol nem használhatók a speciális karakterek vagy grafikák annak jelzésére, hogy melyik szónak van eltérő státusza, funkciója. Például a szövegben szereplő szétszórt szavak olyan hiperszöveg hivatkozások lehetnek, melyet az eltérő színű nyomtatás, megjelenítés jelöl. Jelen technika leír egy módszert a szín melletti jelek biztosításához azért, hogy a színkülönbségek érzékelését nehéznek találók vagy rosszul látó felhasználók is azonosítani tudják egy adott sz státuszát.

Jelen technika alkalmazásához a szerkesztő a szín mellett behoz egy vizuális jelet minden egyes helyen, ahol a színt használják az információ közvetítéséhez. A vizuális jelek sokfélék lehetnek, beleértve a betűstílus megváltoztatását, aláhúzások, félkövér vagy dőlt betű hozzáadását, esetleg a betűméret változtatását.

Példák

Ellenőrzések

Folyamat
  1. Keressen meg minden olyan esetet, ahol a szöveg színét használják az információ továbbítására.

  2. Ellenőrizze, hogy bármelyik szöveg, ahol színt használnak az információ továbbításához olyan módon formázott vagy olyan betűtípust használnak hozzá, amely vizuálisan megkülönbözteti a körülötte álló többi szövegtől.

Várható eredmények
  • A #2 ellenőrzés teljesül.


Teljesítési feltételek: