Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G170: Olyan az oldal elején megtalálható vezérlő biztosítása, amely lehetővé teszi a felhasználó számára az automatikusan felhangzó hangok kikapcsolását

Alkalmazhatóság

Az összes olyan technológia, ahol a hangot automatikusan lehet lejátszani.

Jelen technika vonatkozik a(z):

Leírás

Jelen technika célja lehetővé tenni a felhasználó számára, hogy kikapcsolja az oldal betöltésekor automatikusan elinduló hangot. A hangot kikapcsoló vezérlőt az oldal elején kell elhelyezni, hogy a felhasználók könnyen és gyorsan megtalálják. Ez hasznos azok számára, akik kisegítő technológiákat alkalmaznak (mint a képernyőolvasók, képernyőnagyítók, kapcsolómechanizmusok stb.), és azoknak is, akik nem használhatnak ilyet (mint azok, akik kognitív, tanulási és nyelvi nehézségekkel küzdenek).

Jelen technikában a szerkesztő egy olyan vezérlőt vesz fel, amely lehetővé teszi a felhasználók számára bármilyen automatikusan elinduló hang kikapcsolását. A vezérlőnek kezelhetőnek kell lennie a billentyűzetről, elhelyezése a léptetési és olvasási sorrend elején legyen, és érthető címkével jelezze, hogy le fogja kapcsolni az éppen játszott hangot.

Példák

Példa 1

Egy weboldal egy olyan idő-alapú média megjelenítést tartalmaz, amely magába foglal egy hangfelvételt, valamint egy fűnyíró-gép javítását leíró, animált videót. Az oldal 2 olyan gombot tartalmaz, mint a "Szünet" és "Megállít", amelyek átadják a vezérlést a felhasználónak, amikor és ha az idő-alapú média működik.

Példa 2

Egy weboldal egy beágyazott rövidfilmet tartalmaz. Az oldal magába foglal egy olyan gombot, mint a "Film megállítása", amely lehetővé teszi a felhasználó számára a film szüneteltetését.

Példa 3

Egy weboldal egy olyan Flash megjelenítést tartalmaz, amely videót és hangot foglal magába. Az oldal tartalmaz egy olyan gombot, mint a "Multimédia kikapcsolása", amely lehetővé teszi a felhasználó számára bármilyen videó- és hanglejátszás megállítását.

Ellenőrzések

Folyamat
  1. Töltsön be egy weboldalt.

  2. Ellenőrizzen, olyan zenét, vagy hangokat, melyek automatikusan kezdődnek.

  3. Ellenőrizze, hogy az oldal elején biztosított egy olyan vezérlő, amely lehetővé teszi a felhasználó számára a hangok kikapcsolását.

Várható eredmények
  • A #3 ellenőrzés teljesül.


Teljesítési feltételek: