Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

H83: A cél attribútum használata a felhasználó által kijelölt új ablak megnyitására és ennek jelzése a hivatkozás szövegében

Alkalmazás

HTML 4.01 Transitional és XHTML 1.0 Transitional

Ez a technika az alábbiakra vonatkozik:

Leírás

A technika célja, annak a zavarnak az elkerülése, amelyet a felhasználó által nem megnyitott új ablakok megjelenése okozhat. A hirtelen kinyíló új ablakok megzavarhatják a felhasználókat, vagy teljesen elkerülhetik azok figyelmét. A HTML 4.01 Transitional és XHTML 1.0 Transitional alkalmazásokban az automatikusan felugró ablakok helyett a cél attribútumot lehet alkalmazni új ablakok megnyitására. (A HTML 4.01 Strict és XHTML 1.0 Strict alkalmazásokból a cél attribútum törlésre került.) Fontos, hogy a cél elem alkalmazásának mellőzése lehetővé teszi a felhasználó számára annak eldöntését, hogy megnyisson egy ablakot vagy nem. A cél attribútum használata a gép számára egyértelmű jelzést jelent az új ablak megnyitására. A felhasználói program informálja a felhasználót és beállíthatók arra, hogy ne nyissák meg az új ablakot. A segítő technológiát nem használók részére a jelzés a hivatkozás szövegéből is elérhető.

Példák

1. példa

Az alábbi példa a cél attribútum használatát szemlélteti egy olyan linkkel, amely jelzi az új ablakban történő megnyílását.

Példa kód:

<a href="help.html" target="_blank">Show Help (opens new window)</a>

Ellenőrzések

Folyamat
  1. Aktiválja a dokumentumban található összes hivatkozást, annak ellenőrzésére, hogy új ablakban nyílnak-e meg.

  2. Minden új ablakban megnyíló hivatkozás esetében ellenőrizze, hogy használják-e a cél attribútumot.

  3. Ellenőrizze, hogy a hivatkozás szövege jelzi-e, hogy a hivatkozás új ablakban nyílik meg.

Elvárható eredmények
  • A 2. és 3. pontok igazak.


Teljesítési feltételek: