Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G188: Gomb biztosítása az oldalon a sortávolság és a bekezdésköz növelésére

Alkalmazhatóság

Bármelyik technológia.

Jelen technika vonatkozik a(z):

Leírás

Számos kognitív nehézséggel küzdő ember számára problémát jelent a szimpla térközökből álló szöveg olvasása. A sor távolságát megnövelő gomb segíti őket a tartalom elolvasásában. A bekezdések elkülönülésének fenntartásához, a bekezdések közötti térköznek szintén növekednie kell úgy, hogy legalább másfélszer magasabb legyen, mint a sortávolság.

Megjegyzés: Jelen technikát stílusváltó technikákkal együtt lehet alkalmazni egy olyan oldal megjelenítéséhez, amely a nem megfelelő tartalom esetében a konformancia követelményeinek megfelelő változat. További információért forduljon a C29: Using a style switcher to provide a conforming alternate version (CSS) és a konformancia követelményeinek megfelelő változat értelmezése részekhez.

Példák

Példa 1

Szabályos stílusú oldalváltást alkalmaz és egy olyan gombbal vagy hivatkozással rendelkezik, amely átváltja a stíluslapokat. Az új stíluslap egy szabályt tartalmaz a sortávolság növelésére és egy osztályt a bekezdésköz növelésére.

Példa kód:

p {line-height: 150%; margin-bottom: 2em;} 

Források

A források csak információs célokat szolgálnak, és csak angolul elérhetőek.

Ellenőrzések

Folyamat
  1. Ellenőrizze, hogy van-e olyan gomb vagy hivatkozás az oldalon, melyet úgy címkéztek, hogy megnöveli a sortávolság és a bekezdésköz méretét.

  2. Aktiválja a gombot vagy a hivatkozást.

  3. Ellenőrizze, hogy a szolgáltatás megnöveli-e a sortávolságot és a bekezdésközt.

  4. Ellenőrizze, hogy a bekezdésköz legalább másfélszer nagyobb, mint a sortávolság.

Várható eredmények
  • A #1, #3 és a #4 ellenőrzések teljesülnek.


Teljesítési feltételek: