Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

G186: Mozgást, villogást és az automatikus tartalomfrissítést megállító vezérlő alkalmazása a weboldalon

Alkalmazhatóság

Az összes technológia.

Jelen technika vonatkozik a:

Leírás

Jelen technika célja egy olyan vezérlőt biztosítani a felhasználó számára, amely lehetővé teszi a mozgó vagy villogó tartalom megállítását. Mivel a vezérlő a weboldal része, teljesíti a WCAG megfelelőség kellő szintjét. Például megfelelő kontraszt tartozik hozzá, azonosító névvel rendelkezi és billentyűzettel kezelhető. A vezérlő vagy az oldal tetején vagy a mozgó tartalom mellett található. Egy egyszerű vezérlő megállíthatja az összes mozgó vagy villogó tartalmat az oldalon, vagy lehetnek önálló vezérlők a tartalom különálló részeihez.

Példák

Példa 1: Tőzsdei részvényfigyelő

Egy weboldal a legfrissebb tőzsdei eredményeket a képernyő alján automatikusan végiggördülő "futószövegen" jeleníti meg. Egy "szünet" gomb lehetővé teszi, hogy a felhasználó megállítsa a részvényfigyelőt. Amikor a futócsíkot elindítják, újból elkezdi az aktuális tőzsdei információk megjelenítését.

Példa 2: Telefonkonferencia-eszköz

Egy telefonkonferencia kezelő weboldal megjeleníti a beszélgetésre várakozó embereket. Az oldalon található jelölőnégyzet lehetővé teszi a felhasználónak kiválasztani, hogy a várakozók megjelenítése automatikusan frissüljön egy új személy hozzáadásakor vagy eltávolításakor, vagy csak akkor frissüljön, amikor a felhasználó megnyomja a "frissítés" gombot. Amikor a várakozókat automatikusan frissítik, a frissítés gomb nem aktív.

Ellenőrzések

Folyamat
  1. Ellenőrizze, hogy létezik egy vezérlő az oldalon a mozgás kikapcsolásához.

  2. Kapcsolja be a vezérlőt.

  3. Ellenőrizze, hogy megállt a mozgás, villogás vagy az automatikus frissítés.

Várható eredmények
  • A#1 és #3 ellenőrzések teljesülnek.


Teljesítési feltételek: