Hírek

Elkészültek a WCAG 2.0 kiegészítő dokumentumainak a fordításai

2009. november 27.

 

Elkészültek a WCAG 2.0 magyarázó dokumentumainak a fordításai

2009. október 27.

Örömmel értesítjük az info-kommunikációs akadálymentesítés iránt érdeklődőket, hogy a nyár folyamán elkészültek a Web Akadálymentesítési Útmutató 2.0 webes szabványhoz kapcsolódó dokumentumok fordításai is. A két legnagyobb ezek közül a 400 oldalas Technikák a WCAG 2.0-hoz valamint a közel 300 oldalas WCAG 2.0 Értelmezése.

 

Sikeres volt a Magyarországi Web Konferencia 2009

2009. október 19.

Sikeresen lezajlott a Magyarországi Web Konferencia, melyen idén közel 500 szakember, diák, érdeklődő vett részt. A W3C Magyar Iroda szakmai partnerként volt jelen az eseményen.

Halácsy Pétertől hallhattunk egy érdekes előadást HTML5: a flash halála vagy csak újabb fejezet a böngészőháborúban? címmel.

Micsik András arról beszélt, hogyan alkalmazhatunk Szemantikus Web és ágens technológiát webszolgáltatások adaptív menedzselésére, és bemutatta ágensek és webszolgáltatások kommunikációját segítő komponensüket.

Két kerekasztalbeszélgetés is lezajlott W3C-s témában:

 

W3C tag lett a Cylex

2009. július 8.

W3C tag lett a Cylex Tudakozó portált működtető romániai székhelyű Cylex Tehnologia Informatiei SRL. A cég elsősorban a W3C Magyar Iroda munkájában kíván részt venni. A Cylex egy Romániában bejegyzett nemzetközi vállalat, amelyik világszerte szolgáltat olyan ingyenes B2B és B2C megoldásokat, amelyek megfelelnek a legújabb internetes szabványoknak és technológiáknak. A cég két éve van jelen Magyarországon a Cylex Tudakozó cégkatalógussal.

 

Az akadálymentesítés webes szabványai magyarul

2009. február 10.

A W3C 2008. december 11-én jelentette meg a webtartalmak egyenlő esélyű hozzáférését segítő korszakalkotó szabványát, a Web Akadálymentesítési Útmutatója 2.0 Ajánlást (Web Content Accessibility Guidelines 2.0 - WCAG 2). Egyidejűleg további, az Útmutatót támogató dokumentumokat is közzétettek, többek között: Understanding WCAG 2.0, Techniques for WCAG 2.0 és How to Meet WCAG 2.0: A Customizable Quick Reference.

A W3C Magyar Iroda közreműködésével elkészült az Útmutató magyar fordítása, amely az első és ezidáig egyetlen fordítás. Kísérje figyelemmel az Iroda híreit, ahol hamarosan közzétesszük az Understanding WCAG 2.0, illetve a technikai dokumentumok magyar verzióját is.