W3CWeb Accessibility initiative

Web Akadálymentesítési Kezdeményezés (WAI): Stratégiák, irányelvek, források, hogy a hátrányos helyzetűek is hozzáférjenek az Internethez

Sablon az akadálymentesítésre vonatkozó ellenőrzési dokumentációhoz

Az oldal tartalma

Bevezetés

Jelen dokumentum, a Web Akadálymentesítési Útmutató (WCAG) 1.0-nak megfelelően a javasolt formátumot jeleníti meg webhelyek akadálymentességi ellenőrzése során feltárt eredményeinek közléséhez. Egy következetes és minden részletre kiterjedő értékelési dokumentáció segíthet biztosítani a hatásos ellenőrzéseket, valamint az akadálymentesítési szintek időbeli és az eltérő webhelyek közötti pontos összehasonlítását.

A javasolt tételek a jelentésformátumban a tartalomtól függően változhatnak. A zárójelben álló szavakat [...] az aktuális áttekintésből származó információ kitöltésére tervezték. Az értékelési módszert és a bíráló csapatok szervezetét leíró kapcsolódó dokumentumokat a lenti hivatkozások szakasz sorolja fel.


Sablon

összefoglalás - háttér - webhely - bíráló(k) - az ellenőrzés folyamata - eredmények és tevékenységek - hivatkozások - függelék

1. Végső összefoglaló

Jelen jelentés leírja a _______ webhely megfelelőségét a W3C Web Akadálymentesítési Útmutató (WCAG) 1.0-val. A bírálat folyamatát az alul található 5. szakasz írja le és a W3C megfelelőségi értékelésének módszerén alapul, ahogy azt a webhelyek akadálymentesítési ellenőrzése részletezi.

Jelen értékelés alapján a ________ webhely [megfelel/nem felel meg/majdnem megfelel] a WCAG 1.0 Dupla A (AA) megfelelőségi szintnek. Részletezett bírálati eredmények a lenti 6. szakaszban érhető el. A forrásokat a nyomonkövetési tanulmányhoz a lenti 7. szakasz sorolja fel. Szívesen fogadjuk az értékeléssel kapcsolatos visszajelzéseket.

2. Az értékelés háttere

A webes akadálymentesítés megfelelőségi értékelése a félig automatizált ellenőrzőeszközök és egy tapasztalt bíráló által végzett kézi értékelés egyesítését igényli. Jelen jelentésben szereplő értékelési eredmények a következő időpont(ok)ban: _______ levezetett értékelésen alapul. A webhely azóta megváltozhatott. Az ellenőrzési folyamattal kapcsolatos további információ a webhelyek akadálymentesítési ellenőrzése fejezetben érhető el.

3. Kiértékelt Webhely

4. A bíráló(k)/értékelők

5. A bírálat folyamata

6. Eredmények és javasolt tevékenységek

7. Hivatkozások

8. Függelék

[A sablon vége]