Hírek

A Gábor Dénes Főiskola W3C tag lett

2002. November. 6.

A W3C Magyar Iroda örömmel jelenti, hogy a Gábor Dénes Főiskola csatlakozott a World Wide Web Consortiumhoz. Sikeres együttműködést kívánunk!

 

Az Axelero Rt. W3C tag lett

2006. November 5.

A W3C Magyar Iroda örömmel jelenti, hogy az Axelero Rt. csatlakozott a World Wide Web Consortiumhoz. Sikeres együttműködést kívánunk!

 

A 2002. október 18-án rendezett XML Séma Fórum anyaga immár elérhető

2006. Október 18.

A W3C Magyar Iroda XML Séma Fórum címmel kérdés-felelet típusú eszmecserét rendezett az MTA SZTAKI-ban. Vendég szakértőnk Henry S. Thompson volt, a W3C Állandó Stábjának tagja. A beszélgetés során több részletét is bemutatta egy prezentációs anyagának, melyet teljes terjedelmében bemutatunk honlapunkon.

 

Budapesten kerül megrendezésre a 12. World Wide Web Konferencia

2006. október 8.

2003. május 20-24., Budapest: Az International World Wide Web Conference Committee (IW3C2) és a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézete (MTA SZTAKI) közösen rendezi meg jövő májusban Budapesten a 12. World Wide Web Konferenciát. A W3C minden évben támogatója ennek a rendezvénynek. Nagy örömünkre szolgál, hogy többek közt Párizs, Torontó, Amszterdam, Hongkong és Honolulu után most Budapest láthatja vendégül a konferenciát magas színvonalú előadásaival és előadóival. További információk elérhetők a www2003.sztaki.hu oldalon.

 

V. Országos Objektumorientált Konferencia

2006. október 7.

2002. október 16-18., Dobogókő, BM Pilis Üdülőszálló: Az NJSZT OOFFK immár ötödik alkalommal rendezi meg az Objektumorientált konferenciát "Információs társadalom: kihívások és válaszok" címmel. A konferencia fő célja, hogy áttekintést adjon az IT fő tendenciáiról, bemutassa az élenjáró külföldi és hazai cégek eredményeit, a legmodernebb technológiákat, orientálja a hazai informatikus társadalmat, vázolja a szakma előtt álló kihívásokat és az azokra adható lehetséges válaszokat.

Plenáris előadók: Andrew Watson (Technical Director Object Management Group), Henry S. Thompson (World Wide Web Consortium), Dipl.Ing.Dr. Böszörményi László professzor (Universitat Klagenfurt, Department of Information); szekció-plenáris előadók: Anastasius Gavras (EURESCOM - Telcom szekció), Steve Latchem (OMG, Módszertan szekció), Scott Ambler (Módszertan szekció).

 

A W3C Magyar Iroda 2002. szeptember 24-én tartotta megnyitóját

2006. szeptember 25.

A W3C Magyar Iroda 2002. szeptember 24-én tartotta megnyitóját a Magyar Tudományos Akadémia főépületének Felolvasótermében.

Az egész napos rendezvényen a W3C-ben folyó munkákról, a W3C ajánlás-kidolgozási rendszeréről, a Magyar Iroda céljairól, a W3C egyes fejlesztési területeiről (Szemantikus Web, XML technológiák, Eszközfüggetlenítés) és webbel kapcsolatos európai projektekről hallhattak előadásokat a megjelentek.

Sajtónyilatkozat, cikkek a magyar sajtóból és további információk a rendezvényről: a W3C Magyar Iroda Megnyitó oldalon, vagy irodánknál.

 

A W3C Magyar Iroda 2002. szeptember 24-én tartja megnyitóját

2006. augusztus 1.

A W3C Magyar Iroda szeretettel vár minden kedves érdeklődőt megnyitó ünnepségére, melyet 2002. szeptember 24-én tart a Magyar Tudományos Akadémia főépületének Felolvasó termében.

Az egész napos rendezvényen számos hasznos és érdekes előadást hallhatunk majd, például a W3C-ben folyó munkákról, a W3C ajánlás kidolgozási rendszeréről, a Magyar Iroda céljairól, de belepillanthatunk a W3C egyes fejlesztési területeibe is (Szemantikus Web, XML technológiák, Eszközfüggetlenség). Rendezvényünket nyílt vitákkal és személyes eszmecserékre alkalmat adó állófogadással tesszük interaktívvá.

Regisztráció és további információk: a W3C Magyar Iroda Megnyitó oldalon, vagy irodánknál.

 

W3C Interop Tour - Bécs

2006.május 15.

2002. május 28. 9.00-17.00, Bécs - Hotel Crowne Plaza: A W3C Interop Tour konferenciasorozat második állomása, ahova a szervező, a W3C Német-Osztrák Iroda, szeretettel vár minden magyar vendéget is. Az idei "körút" (Párizs, Bécs, Dublin, Brüsszel) hazánkhoz legközelebb eső állomása lesz ez a bécsi rendezvény, ahol a következő témájú előadásokat hallhatjuk majd angol, illetve német nyelven: WWW Ausztriában; A W3C jelene és jövője; W3C prezentációs technológiák; XHTML, a nagy integráló; Az XML Lekérdezések Munkacsoport beszámolója. A részvétel ingyenes. További információk a Rendezvények oldalon, vagy irodánknál.

 

2002 április elsején megnyílt a W3C Magyar Iroda

2002. április 16.

Az MTA SZTAKI, amely már 1995 óta tagja a World Wide Web Konzorciumnak (World Wide Web Consortium - W3C), 2002. április 1-étől megnyitotta a W3C Magyar Irodát.