W3CWeb Accessibility initiative

Web Akadálymentesítési Kezdeményezés (WAI): Stratégiák, irányelvek, források, hogy a hátrányos helyzetűek is hozzáférjenek az Internethez

Webes akadálymentesítést ellenőrző eszközök: Áttekintés

Az oldal tartalma

Az első lépések

A webes akadálymentesítést ellenőrző eszközök olyan szoftverprogramok vagy hálózatba kapcsolt szolgáltatások, melyek segítenek meghatározni, hogy egy webhely megfelel-e az akadálymentesítési irányelveknek. Noha a webes akadálymentességet ellenőrző eszközök jelentősen lecsökkenthetik a webhelyek értékeléséhez szükséges időt és erőfeszítést, nincs olyan eszköz, amely automatikusan meghatározza a webhelyek akadálymentességét.

Az ellenőrzőeszközök jelen listájának alkalmazása előtt kérjük, hogy olvassa el a "Webes akadálymentességet ellenőrző eszközök kiválasztása", fejezetet, amely segítséget biztosít a kereséshez.

Ellenőrzőeszköz keresése

A W3C WAI webes akadálymentességet ellenőrző eszközök listája az alábbiakon keresztül érhető el:

Jogi nyilatkozat

A W3C nem járul hozzá speciális gyártói termékekhez. A termékek belefoglalása jelen referencialistába nem jelenti a W3C hozzájárulását. A termékek és a keresési kritériumok minőségi osztályozás nélkül kerülnek felsorolásra. Jelen adatbázisban található információk (beleértve a keresési kritériumokat is) a fejlesztők, gyártók és felhasználók által jelzett igényeket tükrözik, és bármikor megváltoztathatók. A W3C nem ellenőrzi ezeknek az igényeknek a hitelességét. A lista nem az ellenőrzőeszközök bírálata és nem a teljes vagy végleges listája az összes eszköznek.

Az eszközlistáról

A webes akadálymentességet ellenőrző eszközök jelen listája RDF/XML formátumban került tárolásra, és más webhelyeken újrahasználható. További információért forduljon Shadi Abou-Zahra-hoz (shadi@w3.org).

Értesítések fogadása a frissítésekről

RSS - Az értesítéseket a webes akadálymentességet ellenőrző eszközök listájához készült frissítésekről, az Ellenőrzőeszközök RSS Hírfolyamon (feed) (olyan szoftvert igényel, mint az RSS-t támogató böngészők vagy az e-mail küldő programok). Az RSS bemutatásához tekintse meg az RSS-ről fejezetet.

Levelezési lista - Az eszközökről szóló információs beadványok és az e-mail-en végzett eszközlistával kapcsolatos elemzések nyilvánosan kerültek archiválásra az Ellenőrzőeszközök levelezési listáján. Ennek a nyilvános levelezési listának az előfizetéséhez, "előfizető" tárggyal küldjön egy levelet a public-wai-ert-tools-request@w3.org címre. A W3C levelezési listáról további információ érhető el a W3C Levelezési Lista Adminisztrátoron keresztül.

Információ küldése az eszközökről

A WAI szívesen fogad olyan információt, amely segíti, hogy jelen lista aktuális és pontos maradjon. Küldjön információt a webes akadálymentesjtést ellenőrző eszközökről, vagy írjon e-mailt a public-wai-ert-tools@w3.org címre.

Megjegyzés: Minden űrlapon vagy e-mailen keresztül biztosított információ, nyilvánosan archiválásra kerül az Ellenőrzőeszközök levelezési listájában.