Hírek

Jól sikerült a HTML5 Műhelykonferencia

2010. november 5.

Köszönjük szépen mindenkinek az október 28-ai HTML5 Műhelykonferencián való részvételt és a sok pozitív visszajelzést. A konferenciára több mint 50-en jelentkeztek és majdnem mindenki el is jött. Jövő év tavaszán igyekszünk megint egy W3C technológiát körüljárni. Amennyiben valakit egy adott téma vagy technológia érdekel, jelezze nekünk, és ha többen is ugyanazt a témát jelölik meg, akkor megpróbáljuk a köré szervezni a következő műhelykonferenciát.

Az eseményen készült képeket itt lehet megtekinteni: HTML5 Műhelykonferencia képtár
Valamint letölthető: az előadások anyaga PDF formátumban.

 

Akadálymentes web-tervezés workshop

2010. november 5.

A W3C Magyar Iroda és az NJSZT HCI&DfA - Ergonómiai Tervezés Mindenkinek Szakosztálya workshopot tart november 10-én infokommunikációs akadálymentesítés témakörében. A műhelykonferencia az alábbi témákat járja körül:

  • Szoftver ergonómia (Dr. Hercegfi Károly - BME)
  • Speciális szükségletű felhasználók igénye (Sik Lányi Cecília - Pannon Egyetem)
  • W3C Webes akadálymentesítési útmutató 2.0 (Pataki Máté - W3C Magyar Iroda)

Helyszín: VEAB Veszprém, Vár utca 37., Kis előadóterem
Időpont: 2010. november 10-én szerdán 9-órától, előre láthatóan 13:30-ig.
Program:: A 9. Lux et Color Veszprimiensis Szimpózium honlapján

 

HTML5 Műhelykonferencia Programja

2010. október 22.

A 2010. október 28-ai HTML5 műhelykonferencia tervezett programja:

A helyszín az MTA SZTAKI Alagsori Tanácsterme (1111, Budapest Kende utca 13-17.). Továbbra is minden érdeklődőt szeretettel várunk. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni Pataki Máténál az office@w3c.hu címen lehet.

 

HTML5 Műhelykonferencia - október 28.

2010. október 18.

A W3C konzorcium a HTML mellett tette le a voksát. A jövő webes szabványa úgy néz ki nem az XHTML, hanem a HTML5 lesz. Ezért a W3C Magyar Iroda egy napos HTML5 konferenciát tart: 2010. október 28-án 9:30-tól, az MTA SZTAKI-ban (1111, Budapest Kende utca 13-17., Alagsori Tanácsterem). Meghívott vendégünk Michael Smith a W3C-től, Japánból (az ő előadása angol nyelvű). Lehet még jelentkezni előadás tartására is, amennyiben valakinek HTML5-höz, vagy egyéb W3C technológiákhoz kapcsolódó érdekes témája, projektje van.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni Pataki Máténál az office@w3c.hu címen lehet.

A regisztráció 9:30-tól 10 óráig tart. Az első előadás 10-órakor kezdődik. A befejezés várható időpontja délután 4 óra.

 

HTML5 Műhelykonferencia

2010. szeptember 28.

A W3C konzorcium a HTML mellett tette le a voksát. A jövő webes szabványa úgy néz ki nem az XHTML, hanem a HTML5 lesz. Ezért a W3C Magyar Iroda egy napos HTML5 konferenciát tart: 2010. október 28-án, az MTA SZTAKI-ban (1111, Budapest Kende utca 13-17., Alagsori Tanácsterem). Meghívott vendégünk Michael Smith a W3C-től, Japánból (az ő alőadása angol nyelvű). Lehet még jelentkezni előadás tartására is, amennyiben valakinek HTML5-höz, vagy egyéb W3C technológiákhoz kapcsolódó érdekes témája, projektje van. Minden érdeklődőt szeretettel várunk. Jelentkezni Pataki Máténál az office@w3c.hu címen lehet.

 

Akadálymentes web-tervezés workshop

2010. május 16.

A W3C Magyar Iroda és az NJSZT HCI&DfA - Ergonómiai Tervezés Mindenkinek Szakosztálya hat órás workshopot tart infokommunikációs akadálymentesítés témakörében. A műhelykonferencia az alábbi témákat járja körül:

  • Szoftver ergonómia (Dr. Hercegfi Károly - BME)
  • Speciális szükségletű felhasználók igénye (Sik Lányi Cecília - Pannon Egyetem)
  • W3C Webes akadálymentesítési útmutató 2.0 (Pataki Máté - W3C Magyar Iroda)

Helyszín: MTA SZTAKI, 1111 Budapest, Kende utca 13-17., Alagsori tanácsterem
Időpont: 2010. május 31-én hétfőn 13-órától, előre láthatóan 18 óráig.

Erre az első alkalomra főleg a közigazgatásban dolgozó informatikusokat várjuk. Terveink szerint ősszel Veszprémben is megtartjuk ezt a műhelykonferenciát.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz között, kérjük részvételi szándékukat jelezzék Pataki Máténak az alábbi email címen: office@w3c.hu. A jelentkezésben elsőbbséget élveznek a közalkalmazottak, de amennyiben marad hely bárkit szívesen látunk.

 

Megújult a W3C Magyar Iroda honlapja

2010. március 1.

A W3C Magyar Iroda honlapja megújult. Az új struktúra és új design a jól megszokott szolgáltatásokat takarja. Reméljük, hogy ez az új akadálymentes oldalunk mindenki számára hasznos és jól használható lesz.