Hírek

A W3C implementációkat vár a Dolgok Hálója Dolgok Leírása 1.1, a Dolgok Hálója Felfedezés és a Dolgok Hálója Architektúra 1.1 ajánlástervezetekhez

2023. január 23.

A Dolgok Hálója Munkacsoport (Web of Things (WoT) – Working Group) implementációkat vár a Dolgok Hálója alábbi három ajánlástervezetéhez:

  • Dolgok Hálója Dolgok Leírása 1.1 (Web of Things (WoT) Thing Description 1.1): a dokumentum a Dolog metaadatait és interfészeit írja le, ahol a Dolog egy olyan fizikai vagy virtuális entitás absztrakciója, amely a Dolgok Hálójával kölcsönhatásba lép, valamint annak résztvevőjévé válik. A mostani specifikáció egy szuperkészletet ír le a Dolgok Hálója Dolgok Leírása 1.0 specifikációban definiált tulajdonságokra.
  • Dolgok Hálója Felfedezés (Web of Things (WoT) Discovery): a dokumentum leírja, hogyan fedezhető fel és szerezhető meg egy Dolog Leírása egy elosztott környezetben lévő Dologra, különböző felhasználói esetekben.
  • Dolgok Hálója Architektúra 1.1 (Web of Things (WoT) Architecture 1.1): a dokumentum egy absztrakt architektúrát ír le a W3C Dolgok Hálójára, több alkalmazástartomány felhasználói eseteiből származó elvárásokra alapozva. A mostani specifikáció egy szuperkészletet ír le a Dolgok Hálója Architektúra 1.0 specifikációban definiált tulajdonságokra.

A Munkacsoport 2023. február 16-ig várja az észrevételeket.

 

Online fizetés: az EMVCo, a FIDO Szövetség és a W3C technológiáinak kapcsolata – frissített verzió

2023. január 11.

Az EMVCo, a FIDO Szövetség (FIDO Alliance) és a World Wide Web Konzorcium (W3C) frissítette azt az anyagot, amely e három szervezet technológiáinak kapcsolatát írja le (How EMVCo, FIDO, and W3C Technologies Relate). A dokumentum felsorolja azokat az alapképességeket, melyeket a három szervezet specifikációi biztosítanak, azon problémákat, amelyek e specifikációk összekapcsolásával megoldhatók, valamint olyan lehetséges változtatásokat, melyek még jobbá teszik közös alkalmazásukat. A most kiadott frissítés arra fókuszál, hogyan használható együtt az EMV® 3-D Secure, a FIDO hitelesítés és a W3C Biztonságos Fizetés Visszaigazolása (Secure Payment Confirmation) annak érdekében, hogy javuljon a biztonság, a személyes adatok védelme és a használhatóság az erős autentikációs folyamatokban.